U prostorijama Hrvatskog Doma herceg Stjepan Kosača održati će se radionice i humanitarna prodajna izložba

“Tisuće svijeća mogu se zapaliti od jedne, a život te svijeće neće se umanjiti. Sreća nikada nije umanjena kada je podijeljena s drugima.”

Svaka adventska svijeća u sebi krije određenu simboliku i navodi nas na to što bismo trebali osvijestiti u sebi tih dana. Neovisno o našoj vjerskoj pripadnosti, advent nam pruža i poziva nas kako bi pobliže upoznali sami sebe i ljude oko sebe, a na kraju krajeva i potrebe drugih. Posebice onih kojima je pomoć potrebna. Drugi adventski tjedan simbolizira mir, koji je prijeko potreban svima, ne samo u ovom razdoblju. Stoga smo se i odlučili, doduše na malo drugačiji način, podariti mir onima kojima je potrebno.

Pod pokroviteljstvom Gradske organizacije HDZ BiH Mostar u periodu od 29. studenoga do 5. prosinca 2021. godine u prostorijama Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača održati će se radionice i humanitarna prodajna izložba. Svi zainteresirani će imati priliku sudjelovati na likovnoj, kiparskoj, kreativnoj ili dječjoj radionici. Sav izrađeni nakit, skulpture, čestitke i slike će biti izloženi u nedjelju 5. prosinca, a
prikupljeni novac od prodaje istih će ići u humanitarne svrhe.

Također, neki od najboljih slikara, profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, te su neka od svojih djela poklonili i tako omogućili raznovrstan izložbeni fond. Humanitarna akcija pod nazivom „Adventski kontRAST“ poziva sve zainteresirane na sudjelovanje, bilo u radionicama, kupovini ili druženju. Jer jedino zajedno rastemo. Jedino zajedno možemo napraviti više i omogućiti onima kojima je potrebno, kvalitetniji Božić i Božićno razdoblje.

Prijave za radionice otvorene od ponedjeljka 22.11.2021. godine.

Prijaviti se na broj 063/191-838 ili e-mail adventskikontrast@gmail.com