Published On: Pet, stu 19th, 2021

ALISPAHIĆ: Ja sam svoje troje djece odveo u Grabovicu da se poklonimo žrtvama koje su stradale od bošnjačke ruke

Ni na jednom mjestu Tužiteljstvo nije moglo dokazati da sam ja prema migrantima imao negativan stav zbog vjerske, nacionalne, rasne ili neke druge pripadnosti, jer su svi moji tekstovi bili usmjereni na zaštitu građana od nasilja koje su migranti ispoljavali, na činjenicu da je i ministar sigurnosti Fahrudin Radončić upozoravao da su migranti sigurnosna prijetnja, a što se sada potvrdilo kroz činjenicu da se širom Europe govori da su migranti zaista sigurnosna prijetnja.

Novinar Fatmir Alispahić kaže da je počastvovan činjenicom što Sud BiH nije podlegao pritiscima kojima je, kako kaže, Tužiteljstvo BiH bilo izloženo kada je podiglo optužnicu protiv njega zbog navodnog raspirivanja rasne, vjerske ili nacionalne mržnje kroz tekstove koje je objavljivao na portalu antimigrant.ba. On dodaje da se radilo o amaterskoj i potpuno neutemeljenoj optužnici, koja je bila teret za njega osobno i njegovu obitelj, te da je nakon Džemaludina Latića prvi član Društva pisaca koji je sjeo na optuženičku klupu i za kojeg je tužiteljstvo tražilo zatvorsku kaznu.

Sloboda govora

– To je jedna strašna kazna za nekoga tko nešto misli. Samu optužnicu doživio sam kao udar na slobodu govora, zato što sve što sam pisao i govorio putem svoje emisije „Defter hefte“ je bilo u službi legalizma i sigurnosti građana. Ni na jednom mjestu Tužiteljstvo nije moglo dokazati da sam ja prema migrantima imao negativan stav zbog vjerske, nacionalne, rasne ili neke druge pripadnosti, jer su svi moji tekstovi bili usmjereni na zaštitu građana od nasilja koje su migranti ispoljavali, na činjenicu da je i ministar sigurnosti Fahrudin Radončić upozoravao da su migranti sigurnosna prijetnja, a što se sada potvrdilo kroz činjenicu da se širom Europe govori da su migranti zaista sigurnosna prijetnja – kaže Alispahić za portal „Avaza“.

On podsjeća kako je upozoravao da u BiH dolaze i osobe nepoznatog identiteta, za koje se nije znalo jesu li dijelovi poraženog ISIL-a, a optužnicu smatra apsurdnom i zbog toga jer je sudjelovao u brojnim projektima SGV-a, HKD Napredak, reafirmirao ulogu muftije Kurta u spašavanju građana srpske nacionalnosti u drugom svjetskom ratu…

Namjerava napisati knjigu

– Ja sam otac koji je svoje troje djece odveo u Grabovicu da se poklonimo žrtvama koje su stradale od bošnjačke ruke. Pozvao sam i druge očeve da svoju djecu odvedu u Ahmiće i Srebrenicu. Meni prišiti raspirivanje mržnje među bh narodima je drskost spram svega što sam uradio na planu afirmacije pomirenja. A s druge strane imate oni koji nesmetano uistinu raspiruju mržnju. O svemu ovome ću napisati knjigu – ističe Alispahić.

Kaže da je među prvima 2017. godine ukazao na nehumane uvjete u kojima borave migranti kod Velike Kladuše, založio se za školovanje migrantske djece, ali je vrlo kritički govorio i o ponašanju dužnosnika SDA, posebno ministra Selme Cikotića, te o ulozi IZ i Merhameta u migrantskoj krizi.

– Iza humanitarnog identiteta, a to sam govorio na Sudu, skrivaju se trgovci ljudima.

Promigrantska mafija krade humanitarni identitet da bi zaštitili svoje kriminalne poslove. Oni su na taj način korumpirali i mnoge u sigurnosnim službama koji su u slučaju ubojstva Jasmina Berovića pokazali kako dužnosnike taj korumpirani mehanizam koji štiti ubojice našeg građanina. Zašto Tužiteljstvo ne istražuje jatake trgovaca ljudima u državnom sistemu, a progoni mene koji sam tražio zaštitu građana i legalizam pri procesu migracija – dodaje Fatmir Alispahić.

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Andrijica Simic
Andrijica Simic
8 dana prije

Gospodine Alispahiću, Vi ste čovjek.

Zdenko
Zdenko
Odgovori   Andrijica Simic
8 dana prije

Da li je? Bakir I Alija je dooveo muslimane dotle da im ništa ne vjerujemo.

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Andrijica Simic
7 dana prije

Polu ćovjek

Izmetbegović
Izmetbegović
8 dana prije

Respekt ljudino.

Zdenko
Zdenko
Odgovori   Izmetbegović
8 dana prije

Ja s rezervom. Ja im ništa ne vjerujem.

Zdenko
Zdenko
Odgovori   Zdenko
8 dana prije

Ne vidim ni ko je ovo pisao.

Jure
Jure
7 dana prije

Da, u svakom vremenu i prostoru Bog je davao časne ljude. Isto takve koji sa mržnjom ne vjeruju da je to moguće i ne žele čuti bilo što izvan okvira crno-bijelo.

Ganga🐉
Ganga🐉
7 dana prije

Grabovica na sve strane ,alispahiću za godinu dana ne bi uspio obići sva mjesta koliko je islamska harmija obezglavila nevinog naroda , nikada zaboraviti, nikada oprostiti!

Last edited 7 dana prije by Ganga🐉
Hodidjed
Hodidjed
7 dana prije

Ne i ne! Ovo sa Grabovicom je fejzbukovski igrokaz dotičnog. Mnogo više “njih” i na drugačiji način trebaju pokazati da im ciljevi nisu isti i da im se samo načini ostvarenja cilja razlikuju.

IstinaBoli
IstinaBoli
7 dana prije

Kad ce neko od hrvatski zvanicnika u BiH doci u Ahmice i pokloniti se nevino stradalim zrtvama od kojih je bilo i djece.Nikad niko nije ni podsjetio selo Brisevo kod Prijedora gdje je cijelo hrvatsko selo zatrano za jednu noc od strrane srba.Dodvoravanje Dodiku?

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   IstinaBoli
7 dana prije

Nije istina da Hrvati negiraju Ahmiće ,to što je zadesilo Ahmiće je prepisano od vašeg prljavog ratovanja da osjetite kako je kad se ide s Haramom.,u budućnosti pametan u glavu pa ne ubijaj civile ,islamisto.

Joni
Joni
Odgovori   Ganga🐉
7 dana prije

UZP,kraj price.

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Joni
7 dana prije

Alijin uzp .