U POSJETI LEDI Djeca iz Ilića u posjeti širokobriješkoj punionici vode Leda

U organizaciji Veleposlanstva Savezne Republike Austrije u Bosni i Hercegovini od 27. do 28. svibnja održavaju se susreti austrijskih gospodarstvenika sa gospodarstvenicima i predstavnicima općina Tešanj, Teslić i Žepče pod nazivom “Finding Mission – BEAR zona i srednja Bosna”. U delegaciji austrijskih gospodarstvenika nalaze se predstavnici sedam kompanija iz različitih sektora, predstavnici trgovinske komore, te predstavnici ambasade R Austrije.

Prvog dana susreta, u Banji Vrućici kod Teslića predviđena je prezentacija BEAR zone, domaćih i austrijskih kompanija, a načelnici tri općine Suad Huskić (Tešanj), Milan Miličević (Teslić) i Mato Zovko (Žepče), prezentirat će potencijale svojih lokalnih zajednica austrijskim biznismenima.

Drugog dana susreta planirane su posjete i razgovori u kompanijama Destilacija Teslić, Pobjeda Tešanj, Mann&Hummel BA Tešanj, AS Jelah, Titanic Žepče i Sliško Metali Žepče.

“Radujemo se posjeti predstavnika Austrijske ambasade i austrijskih gospodarstvenika. Vjerujem da će austrijski gosti pronaći sugovornike radi uspostave poslovne suradnje na obostranu korist. Postigli smo regionalnu prepoznatljivost, kroz međusobnu suradnju i posvećenost naših općina da kreiraju pozitivan poslovni ambijent. Pozdravljam novi kurs Europske unije prema Bosni i Hercegovini i očekujem da će stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju donijeti napredak na polju ekonomije, ali i drugih područja”, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Riječ je o samostalnoj posjeti austrijskih biznismena u organizaciji Austrijske ambasade, a koji su pokazali interes da naprije posjete općine i uspješne kompanije ove regije sa namjerom upoznavanja sa resursima i mogućnostima za uspostavljanje poslovne suradnje i investiranje.