U Općinskom vijeću Posušje raspravlja se o proglašenju “ministrice El Mudžahida” Bisere Turković “personom non grata”

Zbog činjenice da je dotična za vrijeme obavljanja visoke državne izvršne pozicije uvrijedila milijune građana BIH poglavito Srba i Hrvata u BIH,  kao i zbog činjenica da je javno ismijala najviše sudske institucije u BIH,  istaknuvši kao vrijednost osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina, trenera terorista  čiji su vojnici širom BiH  i usred Amerike počinili neke od najgroznijih zločina koje svijet pamti zastupnici HSS-a u Posušju dali su na raspravu prijedlog da se dotičnu proglasi personom non-grata.

Prijedlog je kako saznajemo općeprihvaćen od svih stranaka u Posušju te se radi na njegovoj doradi i slanju na više instance odlučivanja  kako bi učinak canceliranja ministrice na teritorijima Federacije BIH koji su pretpjeli užasne zločine od strane Mahmuljinovih “antifašista” bio učinkovitiji.

Prema posljednjim podacima, prijedlog da se dotičnu proglasi nepoželjnom na tlu Posušja, zbog javnog veličanja svjetske mreže terorizma i obrednih klanja nalik na one koje čini današnji ISIL, Posušani u gradu Grge Martića žele prvi u BIH podići na više razine,  te bi isti prijedlog trebao završiti kao županijska odluka, potom inicijativa oba ili pak jednog od domova federalnog parlamenta ili pak odluka svih kantona s hrvatskom većinom ako stranke s bošnjačkim predznakom u BIH odbiju osuditi Turkovćevu zbog veličanja zapovjednika vojnika koji su postali dio svjetske mreže terorista.

Ako se inicijativi pridruži i RS to bi značilo da bi se narodi u BIH, većina barem naroda i većina građana u BIH, javno ogradili od proterorističke  retorike SDA-ove šefice vanjskih poslova BIH.

Kako se sama SDA na čelu sa sinom vođe Prostora džihada u BIH, Bakirom Izetbegovićem još uvijek ne ograđuje od veličanja čovjeka čiji su vojnici ubijali i po Americi, opći je dojam da je SDA i danas u grču od tih ljudi i da nema dovoljno demokratskog kapaciteta osuditi svjetske teroriste. Radi se inače o stranci koja nije u stanju osuditi niti genocid pa su tako u predvečerje Genocida nad Armencima u nagonu dodvoravanja Erdoganu na sarajevsku vijećnicu objesili Tursku zastavu. Ovu izjavu zanimljivo Turkovićeva je dala u predvečerje obilježavanja Dana Holokausta.

Proglašenje Turkovićeve personom non grata u vlastitoj zemlji  bila bi snažna poruka svijetu da građani BIH ne podržavaju terorizam i  osuđuju napadače na WTC za razliku od dijela BH političke elite.

 

Recimo za raziluku od Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji niti jednom prilikom pri posjetu u US nisu izrijekom osudli svojih 6 bivših suboraca za zlo koje su učinili američkom narodu.

Bila bi to poruka da građani BIH, stvarna građanska i humanistička BIH, pro-daytonska, pro-ustavna i većinska BIH, teroristu Sakiba Mahmuljina ne smatra vrijednošću u svojoj zemlji.

Kao uostalom što ne smatraju ništa što je proisteklo iz SDA bilo kakvom vrijednošću. A što je proisteklo iz SDA kazao je sam osuđeni ratni zločinac Mahmuljin: “Sjeme je posijano”.

Mnogi žitelji ovog grada  stari izvorni Radićevi HSS-ovci, mnogi sinovi Hercegovine koji su naselili USA, skupa su s Petrom Hercegom Tomićem, koji je također bio član Radićevog HSS-a, dali su svoj život kao borci US snaga u prvom i  drugom svjetskom ratu na strani savezničkih sila a Posušje se može pohvaliti činjenicom da je ovaj grad dao i jednog US marinca, američkog borca na slavnoj Iwo Jimi koji je preživio jednu od najslavnijih američkih bitki drugog svjetskog rata u srazu s Japancima. Koji je također bio imigrant u US i član HSS-a Posušje.

Veličanje Sakiba Mahmuljina nije samo ismijavanje dva od tri naroda u BIH, ismijavanje naše pobijene djece, nije samo ismijavanje svakog BH građanina koji poštuje žrtve drugih, nego je ismijavanje svjetske boli, ismijavanje  US građana i njihove tragedije koju i danas boluju zbog onog što su im vojnici i suborci Mahmuljina, Alije, Komšića, Šefika, Bakira Alispahića, Šerifa Patkovića i Bisere uradili 9/11/2001.

Podsjećamo pored islamističkih obrednih klanja, vađenja očiju, ušiju, rezanja glava, silovanja BH građanski i građana, ubojstava djece i  novorođenčadi  turskoarapska postrojba zla – El Mudžahid, sada već i pravno formalna jedinica u sastavu Armije BIH, je sudjelovala i u napadu na američki WTC.

Bili su to legalni članovi Aljine vojske s kojima  su u Zenici zabilježeni prisni susreti Alije Izetbegovića, Rasima Delića također osuđenog za džihadistička ubojstva te Sakiba Mahmuljina. Ubijali su oni i Bošnjake, i mlade Bošnjakinje no “građanska” Zenica i danas o tome šuti. Zašto?

Ključna figura koja u to vrijeme kormilari tzv. “Prostorom džihada” i redvno izbjegava optuženičke stolice , ključni huškator na kršćanske glave, čovjek koji je isilizirao Armiju pretvorivši je u vjersku vojsku, čovjek od najvećeg Alijinog povjerenja,  koji je vadio srca na živo zarobljenim Hrvatima u BIH izbjegao je za sada sud tako što je podmetnuo nižerangiranog Mahmuljina za Vozuću a poluretardiranog vojnika za Dusinu. No obruč pravde je sve uži oko njega i samo ga bijeg iz BIH može spasiti od doživotnog zatvora.

Ne radi se o Seferu Haliloviću. Uskoro će se znati tko je taj Bošnjak jedan od najvećih ratnih huškača i prijatelja KSM-a u BIH.

Dapače te strukture bliske Aliji i El Mudžahidu, a izvorno bošnjačke, su nakon rata pokušale ubiti i Halilovića jer je tražio da se procesuira mudžahedinska linija zapovjedanja unutar Armije BIH kako bi se obraz Armije spasio. Skrivanje terorista i izdavanje BH pasoša istima sada polako dolazi na naplatu.

Alijini teroristi ubili  su Halilovićevu suprugu i brata, granatom pred kućom, što dodatno ide u prilog našoj hipotezi da je cijelo vrijeme na vlasti u BIH teroristička organizacija pri čemu je Bisera Turković od samih početaka organizacije dovođenja terorizma, radikalnih ideja o kojima govori Sakib i širenja Al Qaede u BIH i na Balkanu –  u samom vrhu BIH struktura.

Da je radikalizam u BIH uzeo maha i da se njime trse i lažni socijaldemokrati najbolje govori predizborna i postizborna retorika iz krugova oko Željka Komšića. Prije izbora prijetili su silovanjem predsjednica u EU i nabijanjem na kolac kršćanskih predstavnika u BIH dok su nakon izbora prijetili dizanjem u zrak Pelješkog mosta i slanjem radikalnih islamista na hrvatsku obalu.

No stvari treba uzeti svakako i sa rezervom. Ugledni hairli akademik iz Posušja Slavo Kukić tvrdi da je to političko smeće i Mahmuljinovo suborče, legitimni hrvatski predstavnik u Predsjedništvu. A ako Slavo nešto tvrdi to onda znači da tu sigurno ima važne logičke osnove.