Published On: Uto, stu 19th, 2019

U Njemačkoj uhićen Sirijac zbog sumnje da priprema teroristički napad: Planirao ubiti veći broj ljudi

Berlinska policija uhitila je Sirijca i pretresla mu stan zbog sumnji da planira teroristički napad.

Savezni je državni odvjetnik rekao da je 37-godišnji Sirijac uhićen u utorak u Berlinu. Njegov identitet nije objavljen, ali je opisan kao “radikalni islamist”, koji je planirao napad u Njemačkoj kako bi “ubio i ozlijedio najveći broj ljudi.”, navodi dw.com.

“Optuženog s radikalno-islamističkom pozadinom sumnjiči se da je od početka 2019. nabavljao kemikalije i dijelove potrebne za izradu eksplozivne naprave”, stoji u priopćenju od utorka državnog odvjetništva u Karlsruheu koje inače preuzima slučajeve kod kojih postoji sumnja na ugrozu ustavnog poretka Njemačke.

Berlinski tužitelji kazali su novinskoj agenciji dpa da je osumnjičeni Sirijac na internetu dobivao informacije o tome kako graditi bombe i putem interneta dogovarao je planiranje napada. Kao eksploziv je trebao poslužiti TATP, popularan među teroristima jer se jednostavno može izraditi od lako dostupnih materija.

Kada je i gdje osumnjičeni Abdulah H. planirao napad, nije objavljeno.

Njemačka javna radiotelevizija ARD navodi da je početna upozorenja njemačkoj obavještajnoj agenciji (BfV) dala neidentificirana strana tajna služba.

Zaposlen kao čistač

Osumnjičeni je bio zaposlen kao čistač u jednoj od berlinskih osnovnih škola. Pod prismotrom je od početka ove godine, a stanovao je u blizini berlinske gradske vijećnice.

Prije rada u školi zaposlio se u poznatom berlinskom muzeju Bode.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare