U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja

Odbor za branitelje grada Ljubuškog u suradnji s gradskim vijećem je zadnjih godina učinio sve da se sačuva od zaborava njihova žrtva.

U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja

U sklopu obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, u subotu je, u organizaciji Odbora za branitelje Grada Ljubuškog, uz molitvu i polaganjem vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđman obilježen Dan hrvatskih branitelja.

U ime Odbora za branitelje Grada Ljubuškog Ivan Prlić je podsjetio na doprinos poginulih branitelja.

”Ponosom obilazimo mjesta gdje su bili naši branitelji za vrijeme Domovinskog rata i gdje se s poštovanjem govori o doprinosu koji su dali, a posebno doprinosu naših poginulih branitelja”, naglasio je Prlić.

U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja - U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja

Foto: Fena / U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja

Dodao je kako je Odbor za branitelje grada Ljubuškog u suradnji s gradskim vijećem zadnjih godina učinio sve da se sačuva od zaborava njihova žrtva.

Prlić je pozvao sve institucije na svim razinama da stručno i odgovorno pristupe rješavaju svih pitanja vezanih za branitelje.

Nakon prigodnog programa na Trgu dr. Franje Tuđmana, u hotelu Bigeste, upriličeno je predstavljanje fotografija pod nazivom ”Sačuvajmo uspomenu na povijesnu istinu” uz slikopis poginulih branitelja.

U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja - U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja

Foto: Fena / U Ljubuškom obilježen Dan hrvatskih branitelja

U ime Udruge obitelj poginulih branitelja Katica Miličević kazala je kako su povodom obilježavanja spomenutog dana prikupljene fotografije iz Domovinskog rata i napravljen slikopis.

”Fotografije su posvećene trajnom sjećanju na sve one branitelje koji više nisu s nama, i na sve one koji nose žive uspomene i sjećanja na te dane”, objasnila je Miličević.

Program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, uz niz kulturnih, sportskih i glazbenih događanja, trajat će do 17. veljače.

more recommended stories