U Livnu proglašen dan žalosti

Gradonačelnik Livna Luka Čelan proglasio je subotu, 11. travnja Danom žalosti u Livnu zbog četiri izgubljena života u teškoj prometnoj nesreći.

Četvero mladih Livnjaka, troje iz Strupnića i jedno iz Čelebića, stradali su u prometnoj nezgodi u četvrtak 9. travnja na putnom pravcu Livno-Bosansko Grahovo u mjestu Kovačić.

Dan žalosti se obilježava spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade Gradske uprave Livna, Trgu kralja Tomislava te na svim javnim poduzećima i ustanovama. Medijske kuće na području Livna dužne su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Gradonačelnik Livna sa suradnicima izražava duboku sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih mladih ljudi u prometnoj nesreći, priopćeno je iz Grada Livna.

 

Njihov pogreb bit će u nedjelju, i to u mjestu Strupnić za njih troje: za Jozu Matkovića u 13 sati, a za Slavicu i Vladu Vujeva u 14 sati, dok će Ivana Rimac biti sahranjena u Čelebiću u 15 sati.

Kako javlja Avaz, zbog pandemije koronavirusa planirano je da se pogrebi obave u krugu najbližih.

Nesreća se dogodila nešto prije ponoći između četvrtka i petka na cesti koja povezuje Livno i Bosansko Grahovo, kada su se izravno sudarili terenac Land Rover, za čijim je upravljačem bio 46-godišnjak iz Livna, i Golf koji je vozio 21-godišnjak, također iz Livna.

Na mjestu su poginuli vozač Golfa i 20-godišnja djevojka koja je bila na prednjem sjedalu.

Drugo dvoje suputnika, mladić i djevojka, koji su bili na stražnjem sjedalu u tom automobilu, teško su ozlijeđeni i tijekom noći su preminuli u bolnici u Livnu, gdje su ih liječnici bezuspješno pokušali spasiti.

 

https://poskok.info/crni-petak-u-livnu-poruka-da-i-od-korone-moze-gore/