Published On: Sri, pro 20th, 2017

U Berlinu otkriven spomenik žrtvama terorističkog napada

Otkrivanjem spomenika i komemoracijom u Berlinu je u utorak odana počast žrtvama terorističkog napada na božićni sajam u središtu grada, a političari su tom prilikom izrazili sućut rodbini poginulih, ali i priznali greške.

Za mene i moju vladu znači da moramo učiniti sve što je u našoj moći da se ne ponove greške koje su počinjene i da moramo učiniti sve ne samo da garantiramo za sigurnost građana, nego i da onima kojima je život prošlogodišnjim napadom uništen pomognemo da se vrate u normalu, rekla je kancelarka Angela Merkel toijekom komemoracije, prenosi Hina.

Komemoracija je održana u Spomen crkvi cara Willhelma II., koja se nalazi na trgu na kojem je islamistički terorist Amri Amri 19. dprosinca 2016. teretnim kamionom usmrtio 11 osoba, više od 70 ozlijedio te prije toga ustrijelio poljskog vlasnika kamion.

Godinu dana nakon terorističkog napada na božićni sajam u Berlinu obitelji žrtava i preživjeli još uvijek čekaju odgovore i objašnjenja propusta njemačkih vlasti, navode njemački mediji u izvještajima.

U prisustvu državnog vrha na Bretschedplatzu, trgu na kojem se nalazi božićni sajam koji je bio cilj napada, otkriven je spomenik u obliku brazda, koji podsjeća na „ožiljak“ koji je napad ostavio u svijesti građana Berlina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare