Published On: Sri, lip 22nd, 2022

Tužiteljstvu BiH sumnjiva Mektićeva kupovina stana u Banjoj Luci

Tužiteljstvo BiH zatražilo je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH provođenje dodatne financijske istrage o imovini osumnjičenih u predmetu Bojan Cvijetić i drugi.

Riječ je o predmetu organiziranog kriminala povezanog s krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca, a dodatna financijska istraga je naređena kako bi se evidentirala i blokirala cjelokupna imovina osumnjičenih, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim licima, kao i sve sumnjive transakcije, prenosi Una.

U okviru provjera bit će istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog u ovom predmetu na području Banja Luke.

Nakon okončane financijske istrage, Tužiteljstvo će u sudskom postupku tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi i imovine za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem kaznenih djela, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, riječ je o stanu u centru Banja Luke koji je za manje od 1.500 KM po kvadratu kupio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić, a kojem je Cvijetić bio jedan od savjetnika dok je obavljao funkciju ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
9 dana prije

Ovaj seljak je ministar,nebo takv ..zavu.

RTV Herceg-Donbas
RTV Herceg-Donbas
9 dana prije

Ko ne nogira 300k svoje etničke rulje u Minhen i ne skrene rijeku u dvorište, nije mangup!

Đikan
Đikan
9 dana prije

Ova dva prsta su za HDZ I SNSD