Utorak, 16 travnja, 2024

TUŽITELJSTVO: Priča talijanskog novinara o kupovini oružja lažna, plaćao je narkomane za izjave…

Must Read

talijanski_novinar_oruzje_krijumcariU proteklih 48 sati, Tužiteljstvo BiH, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, te SIPA i Granična policija, proveli su više istražnih aktivnosti i pretresa, temeljem tv priloga talijanskog novinara, koji je u svom prilogu govorio o navodnoj kupovini ilegalnog oružja za tzv. ISIL“ BiH. Prilog talijanskog novinara trebao je dokazati kako je u BiH lako doći i kupiti oružje te ga prokrijumčariti preko granice za terorističke potrebe.
“Operativnim radom, identificirane su osobe koje se pojavljuju na snimku i utvrđeno je da se ne radi o navodnim trgovcima oružjem, nego osobama kojima je italijanski novinar za potrebe priloga dao novac za glumu u fingiranoj tv. sceni. Osobe koje su se pojavile u videu su osobe teškog materijalnog stanja i registrirani ovisnici o narkoticima, koje su na ispitivanju priznale i opisale cijeli događaj”, ističe se iz Tužiteljstva.
Nadalje, a kako je priopćeno iz Tužiteljstva, istragom je utvrđeno i identificirano oružje o kojem se govori u prilogu koje je pronađeno u BiH, a provode se aktivnosti oko pronalaska i preostalih komada naoružanja zaostalog iz proteklog rata koji su bili dio ovih aktivnosti.
S obzirom da je navedenim prilogom nanesena šteta ugledu Bosne i Hercegovine, u pogledu borbe protiv terorizma, o svemu su upoznati i nadležni organi Republike Italije, radi daljeg postupanja.
Operativna grupa za borbu protiv terorizma nastavlja intenzivne aktivnosti na detektiranju i procesuiranju svih pojava i aktivnosti koje mogu imati dodira sa terorizmom, zaključuje se u priopćenju iz Tužiteljstva.
Podsjetimo, Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s policijskim službenicima Granične policije BiH, po nalogu Suda i Tužiteljstva BiH pretresli su objekt na području Sarajeva, i uhitili dvije osobe.
Navedene osobe se dovode u svezu sa spornim snimkom talijanskog novinara i privedene su zbog postojanja sumnje da su počinile kazneno djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom.
Pretresom objekta pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se u daljem postupku koristiti kao dokazi. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, nadležni tužitelj će odlučiti o daljnjem statusu uhićenih. Uhićenja i pretresi su krenuli nakon što su milijuni gledatelja vidjeli prilog talijanskog novinara koji je kupovao oružje u BiH.
Ali, kako to sada izgleda, talijanski novinar izmanipulirao je javnost, a u svom prilogu imalo je i lažne “glavne uloge”. No, ostaje vidjeti i drugu stranu, reagiranje samog novinara s obzirom da se radi, a kako je to Tužiteljstvo istaknulo, o “osobama teškog materijalnog stanja” te da su registrirani ovisnici o narkoticima”.
 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -