Published On: Pon, srp 19th, 2021

Tužiteljstvo: Osmica jedino u zatvoru neće ometati istragu

Tužiteljstvo je priopćilo i kako je u više medijskih objava, u proteklih nekoliko dana, objavljena dezinformacija da su neke policijske agencije odbile realizirati naredbe…

Tužiteljstvo BiH izjavilo je žalbu na odluku o neodređivanju pritvora osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću u kojoj se traži da sud preinači odluku i odredi mjeru pritvora kao jedinu adekvatnu za neometan nastavak postupka.

”Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku, izjavilo je žalbu na odluku Suda BiH da ne odredi mjeru pritvora za osumnjičenog Mehmedagić Osmana. Žalba je izjavljena zbog pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na prijedlog Tužiteljstva BiH”, navelo je Tužiteljstvo BiH te dodalo kako jedino mjera pritvora može osigurati neometano vođenje postupka i okončanje istrage.

Tužiteljstvo je priopćilo i kako je u više medijskih objava, u proteklih nekoliko dana, objavljena dezinformacija da su neke policijske agencije odbile realizirati naredbe i zahtjeve Tužiteljstva BiH u predmetu Mehmedagić i drugi.

”U cilju točnog i objektivnog informiranja, medije i javnost obavještavamo da niti jedna policijska agencija nije odbila postupiti po zahtjevu Tužiteljstva BiH, niti uopće postoje zakonom propisane mogućnosti za takvo odbijanje.

U dosadašnjem tijeku istrage, Tužiteljstvo BiH vrlo uspješno surađuje sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu – SIPA, Poreznom upravom F BiH i MUP-om Kantona Sarajevo, a navedene institucije i agencije su uspješno i kvalitetno realizirale sve zahtjeve Tužiteljstva BiH. Ostale policijske agencije u ovom predmetu nismo angažirali”, navedeno je u priopćenju državnog Tužiteljstva.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x