TUŽITELJSTVO BiH: Kavazović može biti prijavljen zbog svoje izjave

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović može biti prijavljen istražnim organima zbog svoje izjave “zemlju treba braniti oružjem, ako institucije BiH padnu”, rečeno je Srni u Tužiteljstvu BiH.

“Sve osobe i građani koji smatraju da u djelima određenih osoba ima elemenata kaznenih djela mogu to prijaviti nadležnim agencijama i institucijama za provođenje zakona”, navodi se u odgovoru Tužiteljstva BiH na pitanje Srne ima li u Kavazovićevim izjavama ima kaznene odgovornosti.

Skandalozna izjava Kavazovića naišla je na žestoke reakcije dužnosnika Republike Srpske, a reagirao je i Hrvatski narodni sabor koji je obraćanje poglavara Islamske zajednice u BiH okarakterizirao kao poziv na rat, te je zbog toga zatražena isprika.

Kavazović je za MTV “Igman” izjavio da je “današnja borba u institucijama BiH” i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.

“Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem”, dodao je Kavazović./HMS/