Published On: Sub, velj 2nd, 2013

Turska: Troje uhićenih zbog napada

Ankara, Istanbul – Tri osobe uhićene u Istanbulu i Ankari u svezi s bombaškim napadom na veleposlanstvo SAD. Revolucionarna narodna oslobodilačka partija preuzela odgovornost za napad
“Naš ratnik Alisan Sanli se 1. veljače 2013. žrtvovao, ušavši u ambasadu SAD, koje ubijaju narode diljem svijeta”, priopćila je turska ljevičarska skupina DHKP-C.
napadu bombaša samoubice na ulazu u ambasadu SAD u Ankari jučer su poginule dvije osobe, napadač i zaštitar, dok je jedna žena teško ozlijeđena.

Turska ljevičarska skupina Revolucionarna narodna oslobodilačke partija-front (DHKP-C) preuzela je danas odgovornost za jučerašnji samoubilački bombaški napad na američku ambasadu u Ankari, objavljeno je na internetskoj stranici koji ta organizacija koristi. Turska agencija Anadolija objavila je jučer da je napad u Ankari izveo član zabranjene militantne komunističke partije Pokret narodnog oslobođenja Edževit Sanli, koji je sebe digao u zrak aktiviravši plastični eksploziv C-4. Sanli je bio uhićen 1997. godine zbog napada na zgradu policije u Istanbulu i vojnog kompleksa Harbija. U zatvoru je 2000. godine sudjelovao u nizu štrajkova glađu, koji su se u nekim slučajevima završavali i smrću zatvorenika. Zbog narušenog zdravlja, Sanli je 2002. godine pušten na uvjetnu slobodu. U napadu bombaša samoubice na ulazu u ambasadu SAD u Ankari jučer su poginule dvije osobe, napadač i zaštitar, dok je jedna žena teško ozlijeđena.