Published On: Tue, Jun 27th, 2017

Turisti oduševljeni ponudom Blidinja: Jahanje na konjima kroz netaknutu prirodu

”Rijetko gdje se može priroda doživjeti na način na koji se može doživjeti na Blidinju”, kaže uglas grupa studenata koja je za vikend boravila u parku prirode Blidinje, i to posebnim povodom.

Naime, studenti-turisti iz Indije, Argentine, Poljske i Hrvatske stigli su u ovaj netaknuti prirodni biser kako bi uživali u jahanju na konjima kroz prirodu.

”Neki od nas nisu nikada vidjeli konja, neki se prvi put susreću sa ovom životinjom osim na fotografijama, ali svi smo uspjeli jahati duže od dva sata i stvarno smo oduševljeni ovime što vidimo – netaknuta priroda, prelijepa jezera i potoci, sve ja tako mirno, izvorno, zaštićeno”, ističu mladi studenti.

David Mandić iz Konjičkog kluba ”Blidinje” ističe kako je ovo nešto novo s čime su krenuli ovoga ljeta, te kako je ideja već naišla na odličan odaziv turista, i to većinom stranih turista.

”Radi se o turističkom, panoramskom jahanju, prilikom kojega turisti obilaze egzotična mjesta na Blidinju. Tu su prelijepi brežuljci, proplanci, potoci, jezera, to je nešto što zaista oduzima dah i mora se doživjeti”, govori David za Bljesak.info.

Trenutno imaju šest konja, a uskoro im stižu još četiri, tako da će moći ispuniti zahtjeve i veće grupe za jahanje.

”Pored jahanja konja tu su i kočija i fijaker, a radimo jednodnevne i višesatne izlete, a nekim turistima se toliko svidjela cijela ideja da su odlučili doći i ostati tu sedam dana, kao jedna grupa iz Njemačke”, dodaje David.

Netaknuta priroda ono je što turisti vole, i što žele vidjeti.

”Planiramo izlete prema Ramskom jezeru, potom prema Barama gdje ima nekoliko izvora i jezerca za koje ne znaju čak ni stanovnici koji tu imaju zemlju i kuće, a jezerca se nalaze točno u srcu Blidinja, u Masnoj luci”, govori nam David.

Ističe kako već i šire ponudu, tako da će za petnaestak dana na području Blidinja postaviti i dva indijanska tipi šatora.

”U jednom šatoru moći će boraviti šest, a u drugom četiri osobe, i to je nešto što je egzotično i prava stvar za doživjeti prirodu, posebice ovu prirodu na Blidinju. To je ono što turisti traže, i to ćemo im omogućiti za petnaestak dana”, kaže za Bljesak.info David.

Kaže da je zanimanje turista veliko, a da se većinom radi o stranim turistima. Pored posjeta iz Europe, već su se najavili i turisti iz prekooceanskih zemalja.

Zanimljiva stvar dogodila se upravo na Blidinju sa djevojkom, prehrambenim tehnologom, koja je došla na privremeni rad u ovaj park prirode. Na Blidinje je došla sa opekotinom na ruci koju mjesecima nije mogla izliječiti.

”Opekotina je bila toliko teška da ona nije mogla ništa raditi tom rukom dva tjedna. Krema za opekotine koju smo joj pripremili, a čiji sam ja recept naslijedio od bake koja 40 godina pravi tu kremu, pomogla joj je i u roku od mjesec dana rana je u potpunosti nestala”, kaže nam David, koji zaključuje kako prirodni pripravci mogu pomoći u svakoj situaciji, a koji se mogu pronaći na Blidinju kao proizvod tvrtke ”Borovit”.

Više detalja vezanih za jahanje u prirodi u Parku prirode Blidinje, kao i ostale detalje turističke ponude ovog bisera, možete pogledati na Facebook stranici ”Konjički klub Blidinje”, ili putem brojeva mobitela +387/63-353-127 i  +387/63-353-621.