Published On: Tue, Jun 27th, 2017

S tvrdnjom “BiH je moja država” slaže se u potpunosti samo 44,7 posto građana

S tvrdnjom “Bosna i Hercegovina je moja država” u potpunosti se slaže 44,7 posto ispitanih građana BiH, dok se uglavnom slaže 28,9 posto.

Uglavnom se ne slaže 13,2 posto ispitanika, a uopće se ne slaže 7,2 posto.

Na ovo pitanje nije odgovorilo šest posto građana BiH, podaci su istraživanja banjalučke Agencije „Prime Communications“ o tome je li, i u kojoj mjeri, građani Bosnu i Hercegovinu percipiraju kao svoju državu.

– Među Hrvatima nalazimo 31 posto onih koji se u potpunosti slažu s tvrdnjom da je ‘Bosna i Hercegovina moja država, dok se 44 posto uglavnom slaže. Uglavnom se ne slaže 15,5 posto Hrvata, dok se jedan posto uopće ne slaže, priopćeno je danas iz Agencije „Prime Communications“.

S tvrdnjom “Bosna i Hercegovina je moja država”, potpuno se slaže 70,5 posto Bošnjaka, dok se 22,1 posto uglavnom slaže. Ne slaže se tri posto Bošnjaka, dok se 0,5 posto uopće ne slaže.

Da je “Bosna i Hercegovina moja država” potpuno se slaže 9,5 posto Srba, dok se 34,1 posto uglavnom slaže. S ovom tvrdnjom se uglavnom ne slaže 28,5 posto Srba, dok se njih 20 posto uopćee ne slaže.

Iz Agencije “Prime Communications” navode da je ukupno ispitano 1.500 građana tehnikom usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.

Populacija reprezentovana istraživanjem je definirana kao opća populacija Bosne i Hercegovine, starija od 18 godina. Primijenjen je više – etapni stratificirani slučajni uzorak (moguća greška + – 3 posto).

Istraživanje je realizirano od 5. do 15. travnja ove godine za potrebe ove agencije./HMS/