Published On: Čet, lip 7th, 2018

JER “SAMO PRAVA RAJA JE ZNALA U ČEMU JE TRIK”: Za čije pare je Boris Dežulović šutio?

Koliki bi bio ugled Borisa Dežulovića među “naprednom” ljevicom u RH kada bi joj se  argumentirano dokazale dvije stvari:

  1. Da je Dežulović prešutio najkriminalnije afere Franje Tuđmana i HDZ-a, te njihove veze s teroristima i obredna klanja postrojbi HV-a
  2. Da je promovirao film u kojem  glumi silovatelj Srba i čuvar logora za Srbe.

Ovaj tekst dokazuje da on upravo to jest uradio. No u BIH.

Možemo li zamisliti situaciju u kojoj tijekom rata 90-ih Tuđmanu dolaze pomoći “Braća”  iz Irana. Da Gotovina zapovjeda tim iranskim odredom i da se Tuđman nalazi sa Bin Ladenom a da Dežulović Boris o tome šuti?

Postrojba se zove “El Hrvatin”. Oni  pjevajući Tekbir, i “Za Dom Spremni” upadnu u Hrvace pored Sinja, tamo zasjednu, naoštre sablje, i pripreme plan.

Usput siluju ili poubijaju pokoju Sinjanku oskudnije odjevenu na plaži na Cetini, jer se ne oblači po starom hrvatskom šerijatskom običaju.

Upadom u Srb,  neprijatelja neće ubijati metkom, nego  po starom hrvatskoiranskom običaju odsijecanjem glava.

Možemo li zamisliti da se to sve dogodilo i da o tome Boris  ne napiše niti jedan tekst?

Ako vam dokažemo da se sve to dogodilo u BIH a da je Dežulović sve to prešutio hoće li on za vas i dalje biti veliki pisac?

Idemo dalje.

Možemo li  zamisliti da CIA u međuvremenu otkrije kako je 6 bivših pripadnika Tuđmanovih postrojbi HV-a, pripadnika  postrojbe El Hrvatin detektirano pri napadu na WTC tornjeve 2001-e godine i  da je hrvatski ambasador u Washingtonu Josip Paro cijelo vrijeme tijekom  bio u dosluhu s njima i Iranskim bratstvom, te da je dan nakon rušenja tornjeva pobjegao na otok Pag, a da niti riječi o tome Boris Dežulović ne napiše?

Možemo li potom zamisliti da CIA otkrije u Senju, ilegalan Iranski kamp u kojem se obučavaju hrvatski mudžahedini iz Irana i koji vodi Milijan Brkić, a da Dežulović odšuti i to, iz činjenice jer je njegov jaran, student, Hrvatina, koja je dizala prosvjede protiv zatvaranja hrvatskog džihadističkog kampa?

Možemo li zamisliti da Svetalana Broz snimi film o hrabrom Hrvatu iz Splita  koji je spašavao svoje susjede Srbe iz Lore, a da se u filmu kao svjedok humanizma, pojavi ratni zločinac iz Lore,  koji je ubijao Srbe u Lori? I da to Borisu promakne do te mjere, da on sam promovira po RH medijima taj film?

U konačnici možemo li zamisliti da bivši HV vojnici iz Vukovara i Knina, odlaze na sirijsko ratište, boriti se za ISIL a da im Vlada RH pri povratku daje nekakve smiješne kane od tri godine, i da o tome Dežulović ne piše?

Možemo li dakle sve ovo gore navedeno zamisliti ?

Teško.

A sad se vratimo u stvarnost. Sve ovo Boris Dežulović jest prešutio. Samo što se sve ovo događalo u BIH. Samo HV zamjenite sa ABIH. A Tuđmana s Alijom.

Dogodili su se i  zločini mudžahedina, i obredna klanja, i misteriozni nestanak dviju bošnjačkih djevojčica u Zenici, koje su bile oskudno odjevene na rijeci, i izvještaj CIA-e koji kaže da je 6 ex ABIH vojnika sudjelovalo u napadu na WTC, i bosanski ambasador Husein koji je dospio na US crnu listu jer je bio u dosluhu s Muslim bratstvom u doba WTC napada, i šef bosanskog AID-a, bosanski Milijan, Bakir Alispahić, koji je dospio na US crnu listu zbog iranskog kampa Pogorelica.

I na kraju, dogodio se studentski prosvjed protiv zatvaranja mudžahedinskog kampa a koji je lično vodio Dežulovićev jaran Amer Bahtijar.

S kojim se Dežulović sve ove godine naslikava:

Događa se i  povratak ISIL-ovaca u BIH, koji dobiju smiješne 3 godine, budu pušteni za dvije. Događaju se i  prijetnje Hrvatskoj mrežnim pozivima na uništenje hrvatskog “peškir turizma”. Prijetnje koje šire Dežulovićevi i jarani i fanovi. “Ljevičari i progresivci”. O čemu Boris također ne piše.

Kako je Dežulović promovirao zločinca nad Srbima u Dretelju?

Miro Hrstić zvani Ledeni, glumac i humanist Svetlane Broz, u filmu koji je Dežulović strastveno branio, i kojeg je promovirao u svojim kolumnama, pobjegao je od suda BIH zbog optužbe silovanja Srpkinja u Dretelju, lomljenja prstiju u Dretelju, guranja igli pod nokte u Dretelju, i danas taj isti čika,  hrvatuje po nekim plažama u Hrvatskoj.

Hrstić je čovjek iz fine partizanske kuće, koji  se 90-ih proglasio ustaškim HOS-ovim bojnikom. Ta kuća je bila toliko fina da su mu u komunizmu prastričevi tokmacima, neprijateljima režima  ramena lomili. Marvi ustaškoj. Da bi on na kraju, otišao na sigurno. U postrojbu kradljivaca radijatora. KOS-ov HOS.

Žižek često govori, kako se žrtve logora u svoj svojoj muci, najčešće okreću humoru. U pravu je. I Hrstićeve žrtve u Dretelju, okretale su se humoru.

Svetlana Broz i Dežulović nisu nas suočavali sa zločinom Mire Hrstića iz Dretelja. Miru su nam predstavljali kao dobrog susjeda i humanitarca. Dapače. I tko god se pobunio prozvan je fašistom i kretenom koji ne shvaća što je to humanizam. Dežulović nam je to detaljno pojašnjavao. Tako je to u BIH. U kojoj ne vlada sloboda medija. Nego režim medijskih holograma. I režim Dežulovićevih kolumni. Koje iskaču iz paštete.

Dežulović nije nikakava novinarska veličina. On je turbofolk pisac. Pisac od 500KM. Slovoslagač chick lita.  Plesačica na štangi. Koja ima svoje groupies.

A groupies  ne traže istinu. Oni cijene samo stil. Forma da bude zadovoljena. Sadržaj je manje bitan.

Groupisima je dovoljno kad  Boris  napiše “sereš, ili jedeš govna”.

Teško ćete Dežulovića izazvati na javno sučeljavanje. Nedodirljivi mora ostati velik.

 

Ako se radi o zločinima NOB-a ne radi se. Piše se s prijezirom o žrtvi. Ne o zločincu. Žrtvi se oduzima ljudskost da bi lice ubojice ostalo bijelo. Ako se piše o zločinima HV-a ili HVO-a koristi se maksimalan stil denuncijacije. Što je ok. No taj stil izostaje za zločine ABIH.

Za potrebe objektivnosti tu i tamo će spomenuti pokoji zločin ABIH, no nikad tako sustavno, i nikad s tolikim žarom kao što piše o drugima.

Za potrebe najvećeg nacionalizma u BIH Boris Dežulović je odrađivao nečasan posao sve ove godine.

Bio je to posao šminkanja zločina jednog nacionalizma napadima na drugi i treći. Najvećeg nacionalizma u BIH. Onog koji proizvodi laži i medijski ubija ljude. Dežulović je bio snajperist tog nacionalizma.

Da bi ga na kraju isti taj nacionalizam i upucao.

No moguće je da razlog uopće nije u tome.

Sada kada u BIH dolazi na red suočavanje Bošnjaka sa zločinima ABIH, nakon što su presuđene dvije vojske, sada kada iz ormara ispadaju srpske glave obredno odjsečene na Ozrenu, i lica djece koje je Armija BIH granatama gađala na dječijem igralištu u Vitezu, moguće je da je Dežulović  shvatio da je nastupio vakat, za ić ća.

Šutnja njegovih dojučerašnjih prijatelja u BIH o njegovom “progonu”, to najbolje govori.

Poskok.info

 

 

BROZOVA PRIZNALA: Činjenica da bi u mom filmu mogao biti i ratni zločinac jeste inkriminirajuća

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x