Tuchel se pobunio, Kovačića uzeo kao primjer: Pa tjeraju nas da igramo čak i zaraženi

Uz sve probleme Chelsea se s tri boda vratio iz Birminghama. Tuchelova je momčad na Boxing Day s 3-1 svladala Aston Villu i ostala šest bodova iza vodećeg Cityja, prenose 24sata.hr.

Zadnjih 25 minuta odigrao je i Mateo Kovačić koji se vratio još u prošlom kolu protiv Wolverhamptona. I njegovog se primjera, u apelu da se nešto promijeni, dotaknuo trener Chelseaja.

– Ovu smo utakmicu zasluženo dobili, ali smo se za pobjedu pošteno namučili. Ozlijeđeni smo, generalno. Hudson-Odoi je odigrao cijelu utakmicu nakon odležane bolesti, opet nam se ozlijedio Thiago Silva, Kante je igrao ozlijeđen, a Kovačić pak igra nakon korone i ozljede, bez priprema i bez treninga – zborio je Tuchel prije nego je malo podigao glas.

– Nije mi jasno zašto su neki u jednom položaju, a mi, recimo, igramo stalno. Tjeraju nas da igramo čak i zaraženi! Imamo nove ozljede i to ne staje, a mora prestati. A sve te odluke donose ljudi u uredima. O ovome ćemo pričati i nakon sljedećeg kola. Nas nitko ništa ne pita i nije moguće reći što želimo promijeniti.

Chelsea je na terenu opet u srijedu, a sve do četvrtka Premier liga nudit će utakmice. Predah je u petak, pa onda kreće novi krug božićno-novogodišnje ludnice.