Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

TRI MJESEČNE PLAĆE: Bh. parlamentarcima po 12.000 KM zbog smrti majki

Must Read

Tihiću je isplaćeno 12415,50 maraka, a Prodanoviću 11987,40 maraka. Njih dvojica su Kolegiju Povjerenstva Parlamenta za administrativne poslove podnijeli zahtjev za isplatu jednokratne pomoći i sada su prihvaćeni

Zajedničko povjerenstvo Parlamenta BiH za administrativne poslove proglasilo je službenom odluku svog Kolegija – Sulejmanu Tihiću (SDA), zamjeniku predsjedatelja Doma naroda, i Lazaru Prodanoviću, zastupniku SNSD-a u Zastupničkom domu, isplaćena je jednokratna pomoć zbog smrti majki.

Tihiću je isplaćeno 12415,50 maraka, a Prodanoviću 11987,40 maraka. Njih dvojica su Kolegiju Povjerenstva Parlamenta za administrativne poslove podnijeli zahtjev za isplatu jednokratne pomoći i sada su prihvaćeni.

Naime, prema odluci o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih troškova zastupnika i izaslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, zastupnici izaslanici imaju pravo na jednokratnu pomoć u slučaju smrti užeg člana obitelji.

Prema aktima Parlamenta BiH, u užu obitelj spadaju bračni i izvanbračni supružnik, bračna, izvanbračna djeca, usvojena djeca, pastorčad dijete bez roditelja na uzdržavanju, zatim otac, majka, očuh, maćeha, posvojitelj i hranitelj.

Jednokratna pomoć iznosi tri osnovne mjesečne plaće isplaćene u posljednja tri mjeseca. Osnovna plaća Sulejmana Tihića iznosi 4138,50 maraka, a Lazara Prodanovića 3995,80 maraka.

Obzirom na pravnu temeljenost Tihićevog i Prodanovićevog zahtjeva, Kolegij ih je prihvatio. Predsjednik Povjerenstva za administrativne poslove Dragutin Rodić, zamjenici predsjednika Zvonko Jurišić i Adnan Bašič i članovi Saša Magazinović, Asim Sarajlić, Drago Kalabić, Milorad Živković, Mehmed Brdarić, Nermina Kapetanović, Borjana Krišto, Dragan Čović i Krstan Simić su na prošlotjednom zasjedanju odobrili isplatu pomoći Sulejmanu Tihiću i Lazaru Prodanoviću.

dnevnilist

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -