Published On: Uto, stu 20th, 2012

Tri člana Neretve na “najvažnijem svjetskom prvenstvu u povijesti”

Članovi Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara Oliver Mandarić, Lana Džidić iMate Odak otputovali su u ponedjeljak u Pariz gdje će nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u karateu.

Prvenstvo počinje u srijedu 21. studenog i trajati će do nedjelje 25. 11. Svjetsko prvenstvo prvi put je održano u Tokyju 1970 godine i od tada se održava svake dvije godine.

Na prvenstvu u Parizu će nastupiti oko 1000 sportaša iz 100 država, no ovo prvenstvo biti će možda i najvažnije do sada jer će biti pomno promatrano od članova Međunarodnog olimpijskog odbora.

Naime, karate pokušava ući u obitelj olimpijskih sportova i ako pariški turnir zadovolji predstavnike MOO-a napraviti će veliki korak ka tome da se nađe na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Što se tiče mostarskih karataša Oliver Mandarić i Mate Odak nastupit će u ekipnom dijelu, a njihove borbe na programu su u petak. Lana Džidić će nastupiti u četvrtak u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji do 55 kg.

Muška seniorska ekipa brani broncu koju je osvojila na svjetskom prvenstvu u Beogradu prije dvije godine, a inače su brončani i s posljednjeg europskog prvenstva s Tenerifa ove godine.

Izbornik reprezentacije je Suad Ćupina.

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare