TREŠNJEVICA Konjičani šokirani provalama u selu: Kuće ni u ratu nisu bile taknute

Selo Trešnjevica u općini Konjic proteklog vikenda bilo je meta pljačkaša. Sve je prijavljeno Policijskoj upravi Konjic, a u izvješću stoji da je provaljeno u sedam kuća. Za počiniteljima se traga,prenosi FTV.

U Trešnjevici je nekada živjelo oko 120 mještana. Danas je potpuno drugačija slika – nitko ne živi u selu, tek pojedini svrate vikendom da obiđu svoje vikendice. Do Trešnjevice se ne dolazi lako, smještena je na 1.000 metara nadmorske visine, a vožnja makadamskim putem nije ugodna. No, izgleda da to pljačkašima nije predstavljalo problem.

Selo Trešnjevica u općini Konjic na meti pljačkaša

Selo Trešnjevica u općini Konjic proteklog vikenda bilo je meta pljačkaša. Sve je prijavljeno PU Konjic, a u izvješću stoji da je provaljeno u 7 kuća. Za počiniteljima se traga.Više na www.federalna.ba/bhs/vijest/307207

Posted by federalna.ba on Thursday, February 27, 2020

“Konstatirano je da je provaljeno u 7 kuća iz kojih su otuđene stvari, sitni alat, kablovi..Svugdje su vrata bila zaključana. Očevidaca nemamo jer tu ljudi ne borave stalno. Poduzimaju se istražne mjere i radnje da se dođe do počinitelja ovog kaznenog djela”, kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a.

Svoje razočarenje zbog provale u kuće ne krije Karlo Ilić, Sarajlija s trenutnom adresom u okolici Mostara, koji je nekada živio u selu Trešnjevica. Kaže – provaljeno je u 8, a ne 7 kuća kako se navodi u policijskom izvješću. O motivima provale tek se može nagađati.

Šokirani i zbunjeni vlasnici vikendica popravili su polomljena vrata i prozore. Kako ističu, ni u ratnom vihoru njihove kuće nisu paljene i pljačkane. Stoga ih žalosti činjenica da su sada meta pljačkaša. Nadaju da će djelatnici PU Konjic pronaći počinitelje.