Turković zahvalila Hrvatskoj na podršci BiH u procesu EU integracija

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država Višegradske skupine i zapadnog Balkana, koji se održava u Pragu.

Turković i Radman su naglasili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i pored više otvorenih pitanja, dobri i prijateljski, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, prenosi Fena.

Turković se zahvalila na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje BiH u procesu EU integracija, dok je Radman naglasio da je BiH visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja Vijećem Europske unije, te najavio nastavak podrške europskom putu BiH.

Izvijestio je Turković i o pripremama za Samit Europske unije i zapadnog Balkana, koji će se u svibnju održati u Zagrebu. Sugovornici su razmijenili i mišljenja o novoj metodologiji pregovora o pristupanju država zapadnog Balkana Europskoj uniji.

Na sastanku je razgovarano i o problemu gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori te aktivnostima u vezi s otvaranjem Generalnog konzulata BiH u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Rijeci.