Trening budućih terorista: Hrvaju se u kavezima, tuku ih štapovima…

Mladima oduzmu obrazovanje i tjeraju ih da se tuku, te tako dobivaju savršene borce

Islamska država trenira nove generacije ubojica tako da ih zatvori u čelične kaveze i tjera da se međusobno tuku, otkrile su najnovije snimke. Sedam minuta dug video dio je propagandnog materijala objavljenog na društvenim mrežama, a pokazuje dječake koji se hrvaju u velikom ringu dok ih na borbu potiče naoružani zapovjednik.

Isti fanatični vojnik ih tuče sa štapom i hoda po njima dok leže na podu.

Druge scene pokazuju maskirane dječake kako razbijaju pločice glavama i vježbaju bizarne akrobatske borilačke pokrete i pužu kroz metalne cijevi dok im stariji borci iznad glava pale vatru.

Video koji pokazuje ISIS-ovu bazu u Iraku napravljen je s ciljem da privuče strane borce da se pridruže grupi, izjavio je profesor Anthony Glees, direktor Centra za obavještajne studije na Buckinghamskom Sveučilištu i dodao: “Majke u drugim zemljama mogle bi biti ranjive i misliti da njihovo dijete može biti gubitnik u Velikoj Britaniji ili se pridružiti Islamskoj državi i postati ratnik”.

Glees je napomenuo da je ovo “bolesno veličanje brutalizacije djece za ISIS, a iako je dizajnirano kako bi privuklo majke i očeve, i djeca su mete”.

ISIS se često hvali svojim izopačenim akademijama na društvenim medijima, prozivajući mlade regrute ‘lavićima kalifata’. Kad ta ista djeca padaju na bojnom polju ili u samoubilačkim napadima (za koje su primorani misliti da su velika čast), naziva ih se mučenicima.

ISIS reprogramira mlade i osjetljive u ubojice na način da preuzima islamske škole ‘kao način cjelokupnog preuzimanja islamskog društva’, tvrdi direktor istražnog projekta o terorizmu, Steve Emerson, te objašnjava da je treniranje mladih džihadista korisno kad pokušavate osvojiiti teritorij koji je pod konstantnom paljbom.

“Indoktrinacija djece ISIS-ovim fanatizmom nije tek preuzimanje najposlušnijeg dijela populacije, nego i stvara nove generacije ISIS-ovih vjernika i boraca. To je pravi način da se izgradi kalifat. Njihov cilj je obnova islamskih društava koje su pokorili u jedan veliki globalni islamski sustav koji će preuzeti sve aspekte društva, od skupljanja smeća do učenja u vjerskim školama”, istaknuo je Emerson za Daily Mail.