Srijeda, 29 svibnja, 2024

TREĆI ĆE SE ČUT: Zvone hrvatske crkve u Bosni i Hercegovini

Must Read

Hrvati u BIH će na svojstven način pozdraviti dolazak generala na hrvatsku zemlju. Punih 12 minuta koliko je godina trajalo haaško uzništvo crkve od Posušja preko Viteza do Orašja zvonit će u čast generala Gotovine i Markača. Hrvati u BIH s posebnim rešpektom doživljavaju generala Gotovinu koji je bio ključni zapovjednik vojnih akcija koje su prethodile Oluji a u kojima je oslobođena livanjska bojišnica te zaleđe Knina oko Troglava što je bio ključni preduvjet da se Oluja uopće dogodi. Nakon tih vojnih operacija u BIH Srbi iz Krajine ostali su presječeni te su se sami  počeli su povlačiti prema Bosanskom Petrovcu. 

Za večeras se na Trgu branitelja u Posušju priprema slavlje (fešta) povodom oslobađanja generala. Šator se već stavlja, pjevači se okupljaju! Svakako dođite. Slavlje počima od 17 sati pa dalje dokle se noćas mogne izdržati! SVI NA TRG! KAD GENERALI SLETE NA HRVATSKO TLO SVA POSUŠKA ZVONA ĆE SE OGLASITI!

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -