Published On: Sri, ruj 12th, 2012

NEMOGUĆE: Transparency international podnio prijavu SIP-u protiv Navodne stranke RZB

Transparency International podnio je prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu protiv Narodne stranke Radom za boljitak zbog kršenja Zakona o financiranju političkih stranaka BiH.

Ministarstvo poljoprivrede Federacije BiH pokrenulo je kampanju “Kupujmo domaće”, koja je financirana iz proračuna FBiH, a iskorištena za promociju Jerka Ivankovića-Lianovića i stranku kojoj on pripada, na samom početku predizborne kampanje.

Ovim je, smatraju u Transparencyju, jasno prekršen Zakon o financiranju političkih stranaka BiH koji zabranjuje financiranje kampanje iz proračuna, ili od strane državnih organa.

– Ova kampanja predstavlja još jedan od primjera zloupotrebe pozicija u javnim institucijama i proračunskih sredstava u cilju promocije stranke i prikupljanja glasova, priopćeno je iz Transparency International BiH.

TIBiH poziva SIP BiH da oštro sankcionira ovakve zloupotrebe i pozove na odgovornost čelnike Narodne stranke Radom za boljitak, posebno imajući u vidu da je u svrhu ove kampanje, prema medijskim napisima utrošeno oko 330.000 eura.

TIBiH podsjeća da je ovakva praksa postala sve prisutnija u BiH upravo zbog činjenice da niti stranke, niti njihovi predstavnici ne bivaju sankcionirani.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare