Published On: Ned, ožu 15th, 2020
#3rd | By Desk

TRAGEDIJA NA PRENJU Planinar iz Mostara pao s litice i poginuo

Planinar iz Mostara Zoran Škutor, član HPD Prenj 1933. Mostar smrtno je stradao danas uslijed pada sa vrha Osobac na Prenju, potvrdili su iz HPD Prenj i GSSuBiH.

Savez gorskih službi spašavanja u BiH dobio je danas oko 12 sati i 30 minuta poziv za pomoć od skupine planinara čiji je jedan član pao s litica Velikog Osobca na planini Prenj.

– Na teren su odmah upućeni timovi gorskih spašavatalja, a akciji potrage i spašavanja na poziv GSS-a pridružio se i helikopterski tim EUFOR-a. U akciji sudjeluje 40 gorskih spašavatelja iz Mostara, Jablanice, Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Čitluka, Čapljine i Ljubuškog. Prema posljednjim informacijama, u liticama Velikog Osobca nekoliko stotina metara od mjesta pada, kasno poslijepodne locirano je tijelo planinara Z.Š. i u tijeku je organizacija njegovog transporta, priopćio je Savez Gorskih Službi Spašavanja u BiH

Očekuje se kako će evakuacija tijela s litica trajati i tijekom sutrašnjeg dana.

Od stradalog planinara na svojim stranicama se oprostio i HPD Prenj 1933. Mostar.

– Budući da je GSS potvrdio, sa žaljenjem vas obavještavamo da je danas naš kolega i prijatelj Zoran Škutor smrtno stradao uslijed pada sa vrha Osobac na Prenju. Neka mu je pokoj duši i počivao u miru Božjem, objavio je HPD Prenj 1933. Mostar na svojoj Facebook stranici.