Tomislav Karamarko: Istina je, razveo sam se od supruge Enise

y297310184866660Nakon jednogodišnjeg ‘šuškanja’ oko privatnog života bivšeg ministra unutarnjih poslova Tomislava Karmarka, predsjednički kandidat potvrdio je ekskluzivno novinarima portala dalje.com da je – razveden.

– Od svoje supruge sam se razveo prije godinu dana – potvrdio nam je Karamarko. To prije nije spominjao jer ga o tome nitko nije izravno niti pitao. Ni ovoga puta Karamarko nije sam otvorio priču nego su ga oko privatnog života ispitivali novinari ovog portala.

O razvodu, kao i o drugim detaljima privatnog života Karamarko nije bio sklon govoriti, ni sad, kao ni prije. Smatra kako najintimnije stvari treba zadržati za sebe te kako je njegov obiteljski život njegova privatna stvar. Ipak, napomenuo je kako je sa bivšom suprugom Enisom ostao u dobrim odnosima, kao i sa djecom. U braku je, naime, dobio dvoje djece, sina i kćer.

– Radi se o mom privatnom životu i ne bih želio pričati o tome. Sa bivšom suprugom sam ostao u dobrim odnosima i upravo zbog nje i djece ne želim pričati više o tome nego što moram. Stoga molim vas i druge novinare da poštujute moju intimu, ali i intimu moje obitelji – kazao je Karamarko.

Kad je riječ o djeci, bivši ministar unutarnjih poslova ističe kako ih viđa uvijek kad može i koliko mu obveze trenutno dopuštaju zbog kampanje.

– Sa djecom imam dobre odnose i vidim ih kad god je moguće – napominje potencijalni predsjednik HDZ-a.

Tomislav Karamarko privatni je život tajio od javnosti. U medijima nikad nije bila objavljena fotografija njegove supruge ili bilo kakva obiteljska fotografija. Vjerojatno razlog leži i u činjenici da je u posljednih dvadesetak godina Karamarko obnašao dužnosti u policiji, obavještajnoj agenciji te na posljetku kao ministar unutarnjih poslova.

Međutim, samozatajna je i njegova bivša supruga, Enisa Karamarko. Zaposlena je u Ministarstvu vanjskih poslova na mjestu načelnice Odjela za Afriku i Bliski Istok. Njezini kolege za nju imaju samo riječi hvale.

– Ona je izrazito odrješita osoba, ima čak i dozu prepotentnosti, ali ne zbog Karamarka, niti se ikad skrivala iza njega. Ona jako dugo radi u tom poslu i ima znanje- priča nam naš izvor.

Štoviše, dodaje, o njenoj sposobnosti dovoljno govori činjenica da je odigrala veliku i uspješnu ulogu vraćanja hrvatskih radnika kad su izbili nemiri u Tunisu i Libiji.

– Ona je zajedno sa Vinkom Ljubičićem (op.a. načelnik konzularnih poslova Ministarstva vanjskih poslova) spasila naše radnike- nastavio je.

No, tvrdi kako je dosta samozatajna te kako se ne voli isticat, ali je pravi radnik.

– Ne da na sebe, ima autoritet i ima znanje. U poslu je spremna na sukob do kraja i ne pristaje na kompromise.

Inače, Enisa Karamarko je kćer profesora Osmana Muftića, prvog hrvatskog ministra znanosti i veleposlanika u Iranu koji je preminuo prije dvije godine. Osman Softić bio je jedan od osnivača SDA.

Više pogledajte u video prilozima:
Mladenka Šarić i Tomislav Karamarko (1)
Mladenka Šarić i Tomislav Karamarko (2)
Mladenka Šarić i Tomislav Karamarko (3)

http://dalje.com