Published On: Sri, ruj 26th, 2012

TOMICA K. IZVALIO I JEDNU PAMETNU: BiH je naša domovina isto kao i Hrvatska, obespravljenost Hrvata mora prestati

Na proslavi 22 godine HDZ-a BiH u Orašju govorio je i predsjednik HDZ BiH Tomislav Karamarko koji je tom prigodom obraćajući se brojnim nazočnima poručio:

-Drago mi je da sam u Orašju upravo na 22.obljetnici HDZ i na predizbornom skupu za lokalne izbore koji su vrlo značajni za status Hrvata u BiH. Moj dolazak ne znači samo protokolarno manifestiranje podrške, nego označava početak novih odnosa između HDZ RH i HDZ BiH i uopće hrvatskih političkih snaga u BiH.

-Nismo bili zadovoljni kako su ti odnosi izgledali posljednjih nekoliko godina i smatram kako Zagreb i Republika Hrvatska nisu imali adekvatnu politiku na neravnopravan status Hrvata u BiH. Želimo podržati naše sunarodnjake, jer isti smo narod, BiH je naša domovina isto što je i Hrvatska i naša obespravljenost mora prestati.

-U BiH nema trajnog uspjeha jednog naroda na račun drugog, nema uspjeha i sigurne budućnosti bez dogovora, bez uvažavanja i praktičnih kompromisa, a da bi se to prakticiralo mora se njegovati i kultura povjerenja, naglasio je Tomislav Karamarko predsjednik HDZ RH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare