Utorak, 16 srpnja, 2024

Todorić: Ovo je moja pobjeda, sad se vidi da su moji računi prazni, a Ramljak izvlači stotine milijuna iz Agrokora

Must Read

Odluku Županijskog suda na zahtjev Ante Ramljaka smatram svojom velikom pobjedom!“, napisao je na blogu Ivica Todorić nakon što mu je Županijski sud u Zagrebu blokirao cjelokupnu imovinu.
„Svi oni koji su o meni mjesecima govorili laži o navodnim pronevjerama milijardi kuna sada mogu lako utvrditi i moju imovinu, i načine njezina stjecanja, ali i sve transakcije kojima me žele kriminalizirati. Odluka Županijskog suda u Zagrebu da prihvati odštetni zahtjev Ante Ramljaka u iznosu od 1,6 milijardi kuna koje, zbog navodne štete Agrokoru, potražuje od mene i mojih suradnika samo je još jedan dokaz o tome da sam cijelo vrijeme govorio istinu i iznosio točne podatke.

Nikada iz Agrokora nisam otuđio niti jedan jedini euro, sav novac utrošen je isključivo za razvoj i poslovanje Agrokora. Odluka Županijskog suda o blokadi moje imovine najbolje pokazuje i čime točno raspolažem – nakon desetljeća vođenja i stvaranja najveće privatne kompanije moja je imovina javna – četvrtina kuće u kojoj inače žive četiri obitelji, nekoliko poljoprivrednih zemljišta i prazni bankovni računi.

Jedino Todorićevoj kćeri zasad nije blokirana imovina

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je zahtjev izvanredne uprave Agrokora da se osim Ivici Todoriću blokira imovina i svim njegovim bivšim suradnicima protiv kojih je otvorena istraga – Ivanu Crnjcu, Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Piruški Canjugi, Mislavu Galiću, Damiru Kuštraku, Marijanu Alagušiću, Alojziju Pandžiću, Hrvoju Balentu i Ivici Sertiću.

Njihova imovina, ako im se dokaže krivnja, trebala bi pokriti iznos štete, za koji uprava Agrokora tvrdi da iznosi 1,6 milijardi kuna, dok tužiteljstvo taj iznos procjenjuje na 1,3 milijarde.

Izvanredna uprava Agrokora zatražila je i blokadu imovine Todorićeve kćeri Ive Balent, no Županijski sud njoj zasad nije zamrznuo račune i ostale vrijednosti.
Osumnjičeni imaju pravo podnijeti žalbu na rješenje suda, ali ona neće odgoditi blokadu.

Na računima Ivice Todorića dosad nisu pronađeni značajniji iznosi, a imovina koja mu je zamrznuta ni približno ne pokriva iznos od 1,3 milijarde kuna, koliko je prema optužnici izvučeno iz Agrokora.

jutarnji.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -