Petak, 19 travnja, 2024

NIJE SAMO KOD NAS Riječanin naručen na magnetsku rezonancu 2020. godine

Must Read

MARIJO BRODARIĆ iz Rijeke prošao je dvije operacije, mjesec dana u bolnici i fizikalnu terapiju.

No, za magnetsku rezonanciju gležnja naručen je za – ožujak 2020. godine. Logično, Riječanin nema namjeru čekati dulje od dvije godine na nešto što bi trebao biti rutinski pregled nego će, baš kao i mnogi drugi porezni obveznici, biti prisiljen na odlazak privatniku.

“Pa, prvotno je bio šok, malo šok, 2020. je to. Nakon toga sam shvatio da to ne treba gledati tako. To je komično da smo u  Hrvatskoj i treba poduzeti daljnje korake, dakle privatno”, rekao je Brodarić u razgovoru za HRT.

“To je za plakati”

No, Brodarić kaže da u globalu nije nezadovoljan zdravstvom: “Ali magnetska rezonanca.. to je za plakati”.

Kakva je situacija s listama čekanja u Hrvatskoj najbolje govori podatak da je na njima nevjerojatnih milijun i 200 tisuća građana Hrvatske.

“U ovom trenutku uopće nemamo na raspolaganju informaciju koliki broj uređaja imamo, resurse koji su nam dostupni, kako u javnom sektoru tako i privatno, stoga nemamo niti način kako se boriti protiv lista čekanja”, rekla je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prva pacijenata.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -