Published On: Uto, lis 5th, 2021
#3rd |

Tko (krivo)lovi na Radobolji: Bačena mreža i četiri ribe

Tri žive i jedan uginula riba uhvaćena je u mreži krivolovca na mostarskoj rijeci Radobolji. Naime, nepoznati je počinitelj, ili više njih, bacio ribarsku mrežu u rijeku na mjestu kod Stare ćuprije u mostarskom naselju Ilići, uzvodno pedesetak metara.

Mrežu su primijetili mještani Ilića koji su odmah obavijestili nadležnu lovočuvarsku službu.

”Tijekom dana smo dobili dojavu od mještana Ilića i odmah je lovočuvarska služba djelovala. Izašli smo na teren, izvadili mrežu u kojoj su bile tri žive i jedna uginula riba. Obzirom na ulov, pretpostavljamo da mreža nije davno bačena, vjerojatno to jutro. Mjesto je skrovito pa se to počinitelju učinilo zgodno”, potvrdio je to za Bljesak.info Jurica Ćorić, predsjednik Udruženja – Udruge sportskih ribolovaca Neretva 1933.

Izuzimanje mreže

Lovočuvari su izuzeli mreže i o ovom slučaju obavijestili i nadležno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

”Inače mreže kad imamo počinitelja ostavimo do Suda, no ovaj put nismo nikog ulovili pa će Sud dalje odlučiti što s tim”, objašnjava proceduru Ćorić.

Obzirom da je lov na Radoblji zabranjen do 2024. godine, nisu imali često na ovoj rijeci slučajeva krivolova, a naročito bacanja mreže jer je vodostaj rijeke nizak.

Predviđene kazne

”Ma nije to više ni ribolov”, dodaje Ćorić i govori kako su ploče o zabrani lova postavljene na samom izvoru i ušću rijeke.

Novčane kazne predviđene za slučajeve krivolova jesu u iznosu od 250 KM do 1000 KM, kako navodi predsjednik ovog Udruženja, a to određuju vodoprivredni inspektori.

guest
nije obvezno
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x