Published On: Sun, Sep 6th, 2015

TINEJDŽERICA IZ INDIJE U MAKE UP TUTORIJALU UPOZORAVA NA VAŽNU PORUKU 'Crveni ruž lako je kupiti, baš kao i kiselinu'

VIDEO: TINEJDŽERICA IZ INDIJE U MAKE UP TUTORIJALU UPOZORAVA NA VAŽNU PORUKU 'Crveni ruž lako je kupiti, baš kao i kiselinu'

YouTube je prepun raznoraznih tutorijala, a u posljednje vrijeme posebice su moderni oni u kojima djevojke sa svih krajeva svijeta daju savjete drugima kako se pravilno našminkati. Ipak, ovo je jedan od najhrabrijih ‘vodiča kroz šminkanje’ koje ćete ikada vidjeti.
Snimila ga je 18-godišnja djevojka iz Indije, poznata samo pod imenom Reshma, a u njemu demonstrira najbolji način za nanijeti ruž na usne.
 
No stvarna poruka koja stoji iza cijelog videa jest puno važnija – a to je broj žena u Indiji koje su postale žrtvom napada kiselinom.
Naime, svakoga dana u Indiji jedna žena u brutalnim napadima bude polivena kiselinom, a u državi je već na tisuće žena unakaženo.
Napadači su obično muškarci koji žene napadaju zbog ljubomore, odbijanja seksa ili pak braka.
Kiselina se u Indiji može kupiti u bilo kojoj trgovini, gotovo kao i obična šminka.
Reshma završava video riječima: – Crveni ruž možete lako pronaći u dućanu, baš kao i koncentriranu kiselinu. To je razlog zašto svakoga dana jedna djevojka postane žrtvom napada kiselinom.
Dirljiva snimka ideja je humanitarne organizacije ‘Make Love Not Scars’ koja pokušava osvijestiti javnost o potresnoj statistici. Kliknite OVDJE ako želite saznati više, a na stranici makelovenotscars.org možete potpisati peticiju za zabranu slobodne prodaje kiseline.