Utorak, 21 svibnja, 2024

Tihić: Pudarića nas je obavijestio da SDP više nije dio Platforme, ali SDA, HSP i “Boljitak” ostaju u Platformi

Must Read

SDP nas je danas obavijestila da oni više nisu dio Platforme, odnosno, da postoji druga parlamentarna većina kao i da su iz Platforme izašli onog trenutka kada je Stranka demokratske akcije (SDA) glasala protiv proračuna, kazao je novinarima predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Tihić se novinarima obratio nakon sastanka nezakonitog predsjednika FBiH Živka Budimira s čelnicima Platforme, odnosno, predsjednicima SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak Sulejmanom Tihićem, Zvonkom Jurišićem i Mladenom Ivankovićem te sa Svetozarom Pudarićem koji je sastanku prisustvovao u ime SDP-a BiH.

Tihić je kazao da se SDA i ostale stranke Platforme ne slažu s ovom konstatacijom, odnosno, da smatraju da je SDP izašao iz Platforme onog trenutka kada je usvojen uzak Fiskalni okvir koji onemogućava adekvatno ispunjavanje ciljeva zacrtanih u Platformi.

Tihić: Pudarića nas je obavijestio da SDP više nije dio Platforme, ali SDA, HSP i "Boljitak" ostaju u Platformi

“Ostale stranke iz Platforme suglasile su se da ostaju u Platformi i da ćemo i dalje raditi na ispunjavanju potpisanog. Jasno smo rekli i da nećemo podržati smjene predsjednika i potpredsjednika FBiH”, pojasnio je Tihić.
Dodao je da je zahtjev za stavljanje mandata predsjednika FBiH i dva potpredsjednika na raspolaganje potpisalo 56 zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

“Ovo sve drugo što najavljuju može biti rezultat nemoralnih ponuda koje same po sebi pokazuju na koji način jedna takva koalicija može funkcionirati”, zaključio je Tihić.( Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -