Nedjelja, 26 svibnja, 2024

TIHIĆ MATEMATIKU KOD ŽIVKA POLAGAO? Za Sulejmana je 26 više od 58

Must Read

Javnu najavu Sulejmana Tihića, da će svim sredstvima vršiti blokadu rekonstrukcije vlade FBiH, SDA dosljedno provodi na svim nivoima

Sulejman Tihić i SDA po uzoru na Sjevernu Koreju manjinom terorišu demokratsku većinu, kao i sve građane Federacije Bosne i Hercegovine. SDA-ov predsjednik, kao i sjevernokorejske kolege, pokušava nas uvjeriti da trebamo vjerovati njemu umjesto svojim očima i da je 26 više od 58. Sramotno ponašanje SDA i njenog dezorjentiranog predsjednika koji, pored ostalih, očigledno ima ozbiljnih problema i sa prostom matematikom, odavno je prešlo sve granice, a posebno demokratske postulate.
Javnu najavu Sulejmana Tihića, da će svim sredstvima vršiti blokadu rekonstrukcije vlade FBiH, SDA dosljedno provodi na svim nivoima. Pokušaji da se u ministarskim i direktorskim foteljama zadrže njegovi kadrovi, a preko njih i direktni uticaj na finansijske tokove, predstavljaju samo novi atak na osnovne principe demokratije, ali i logike i matematike. Političari koji građane Federacije BiH drže u talačkom odnosu radi vlastitih fotelja i ne zaslužuju da se bave javnim i odgovornim poslom.
I dok nas, prkoseći zdravom razumu, Tihić i kompanija uvjeravaju da je 58 manje od 26, istovremeno njihova vlada budžetskim ”salto mortale” rezovima u Kantonu Sarajevo ugrožava finansiranje sarajevskog Univerziteta i školovanje generacija Bosanaca i Hercegovaca. Uz to se građanima Kantona Sarajevo nameću nova finansijska opterećenja uz dodatnu pljačku preko povećanja cijene osnovnih komunalija.
Razumijemo da Tihić, kao osoba koja ništa što materijalno u životu posjeduje nije platio iz svog džepa, primjenjuje kao svoj životni moto: uzimaj od sirotinje da bi još više namirio bogate, ali ipak nam nije jasno zbog čega u SDA nisu glasniji oni koji shvataju osnove demokratije, matematike i logike nasuprot pokrivanja finansijskih dubioza Tihića i njegovih intimusa.
Slobodna Bosna
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -