HADŽIĆ REKETARIO I NIKŠIĆA: Ti si Nermine prava p…, ako nećeš raditi kako kažemo idi u Konjic!

Iako zastupnici SDP-a u Parlamentu Federacije tvrde da imaju povjerenje u aktualnog premijera i budućeg mandatara nove federalne Vlade, činjenica je kako ima i onih koji bi se rado riješili Nermina Nikšića.
Među SDP-ovcima je, naime, javna tajna da Nikšić gotovo uopće ne komunicira sa potpredsjednikom stranke Damirom Hadžićem, s kojim je u svađi već mjesecima.
Navodno je sukob započeo kada su Damir Hadžić i Bakir Hadžiomerović od federalnog premijera zatražili da smijeni generalnog direktora RTV Federacije Džemala Šabića i na njegovo mjesto postavi Hadžiomerovića.
Nikšić se tada branio kako takva odluka nema zakonskog uporišta, ali su Hadžić i Hadžiomerović bili uporni, ubjeđujući ga kako imaju spreman scenarij (Bakir je tvrdio da može računati na pomoć svojih jataka među novinarima i u službi osiguranja), te da će novi generalni direktor bez poteškoća preuzeti tu dužnost.
Druga žestoka svađa, poslije koje je Nermin Nikšić morao popustiti, dogodila se nakon što su predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i njegov intimus Damir Hadžić federalnom premijeru naložili da preuzme ovlasti Skupštine Razvojne banke Federacije i dugogodišnjem predsjedniku Uprave Ramizu Džaferoviću samoinicijativno produlji mandat.
Nemušti se premijer i tada branio da je posrijedi protuzakonsko djelovanje, ali je mišljenje promijenio kada mu je Damir Hadžić odbrusio- „Ti si Nermine prava p…., ako nećeš raditi kako kažemo, idi u Konjic, a mi ćemo naći drugog premijera“?! (S.M.)
Slobodna Bosna

more recommended stories