Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

TIHIĆ: Lagumdžija ne nudi Hrvatima ništa.To što im nudi to im po Ustavu pripada…

Must Read

Razmotrili smo aktualnu političku situaciju, mogućnosti i probleme implementacije nekih novih koalicija, kao i probleme raskida koalicije SDA i SDP-a, izjavio je knakon sastanka s predsjednikom HDZ BiH u Mostaru Draganom Čovićem.

“Kazao sam Čoviću da ponuda SDP-a, kojom se sada nudi nešto što HDZ-u i pripada, a ne znam zašto to nije SDP učinio odmah nakon izbora. Vjerujem da u HDZ-u ima dovoljno mudrosti da se donesu odluke koje su u interesu HDZ-a i hrvatskoga naroda u BiH.

Usuglasili smo se da partnerstvo SDA i HDZ-a treba nastaviti postojati. Kroz posljendjih 20 godina smo prošli kroz različite situacije, nekad smo se više, nekad manje slagali, no bez obzira na sve, taj korektan odnos moramo nastaviti. HDZ ima ponudu SDP o ulasku u Vladu FBiH i odluka HDZ-a ovisi o mogućnosti provođenja odluka na državnoj i federalnoj i državnoj razini.

SDA neće dobrovoljno izaći iz vlasti. Moraju se provesti sve zakonske i ustavne procedure kako bi nas se izbacilo iz vlasti. Nije SDP, niti bilo koja druga stranka nama dale pozicije, nego je to rezultat izbora.

SDP mora skupiti dvije trećine glasova u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH kako bi smijenili predsjednika i potpredsjednike Federacije. To nije realno.

Najprije se mora riješiti pitanje ponude SDP-a o ulasku u Vladu FBiH. Nakon toga ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati, kazao je Tihić.

Čović danas nije bio dostupan novinarima. rečeno je da će dati izjavu za medije nakon sjendice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Iz ureda za odnose s javnošću HDZ BiH u međuvremenu je objavleno priopćenje za javnost o razgovorima Čović- Tihić u kojem stoji:

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. Dragan Čović razgovarao je danas, 5. lipnja 2012. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem. Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH nakon raskida koalicije SDP- SDA i sklapanja nove, SDP-SBB .

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović informirao je predsjednika SDA Sulejmana Tihića kako će u srijedu, 6. lipnja 2012. godine, zasjedati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ BiH gdje će biti usvojen službeni stranački stav oko budućeg ponašanja i interesa HDZ BiH u novonastaloj aktualnoj situaciji. Također, dr. Čović je istaknuo kako HDZ BiH želi zadržati korektnu suradnju sa SDA bez obzira kakav bude epilog aktualne političke situacije.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović obavio je danas, 5. lipnja 2012. godine, pored razgovora sa predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem i telefonske konzultacije sa predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom, a narednih dana obavit će konzultacije i s drugim liderima stranaka, priopćili su iz Odjela za odnose s javnošću HDZ BiH.

( R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -