Srijeda, 17 srpnja, 2024

Tatari nišane lijepu tužiteljicu

Must Read
Trn u oku: Natalija Poklonska

Na adresu glavne tužiteljice Krima Natalije Poklonske u Sevastopolju stigle su prijetnje smrću. Jedan od lidera ekstremističke organizacije Medžlis krimsko-tatarskog naroda Lenur Islamov zaprijetio je iz Ukrajine Nataliji Poklonskoj, koja je osim po ljepoti poznata po tome što se stavila na stranu krimskog naroda u vrijeme odcjepljenja od Ukrajine.

Poručio joj je da će završiti kao Sadam Husein ili Muamer Gadafi, nakon što je objelodanjeno da se poklonska sprema pokrenuti kazneni postupak protiv bataljona samoubojica Asker i dobrovoljačkog bataljona Noman Čelebidžihan.

– Neka ona traži sklonište i razmišlja gdje će se sakriti kad dođemo. Neka svaki dan gleda snimke sa Saddamom Husseinom, i što je bilo s Gadafijem. To će se dogoditi s diktatorom (Vladimirom Putinom) is njom osobno – zaprijetio je Islamov, inače jedan od organizatora prehrambene i energetske blokade Krima.

Naime, krimski Tatari uz blagoslov režima u Kijevu formiraju vojne formacije u Ukrajini, na granici s Krimom. Bivši zastupnik iz Hersonska oblast Aleksej Žuravko, upozorava već mjesecima da su među njima i pripadnici turske terorističke organizacije Sivi vukovi, koji su postali poznati po neuspjelom atentatu na papu Ivana Pavla Drugog 1981, a sada se bore protiv regularne vojske u Siriji.

Reket na paradajz
Prije nekoliko dana Poklonska je zabranila djelovanje Medžlisa krimsko-tatarskog naroda, svaku vrstu propagande i javno okupljanje. Lidere ove organizacije Mustafa Džemilev i Refit Čubarov stavila je na tjeralicu, zbog sudjelovanja u energetskoj blokadi Krima, odnosno miniranja dalekovoda na teritoriju Ukrajine. Rusija je problem riješila postavljanjem energo-kablova do Krima po dnu Azovskog mora. Tatari su nastavili blokirati granicu Krima, zbog čega Hersonska seljaci ne mogu prodati proizvode na Krimu dok im ne plate reket.

Žuravko je predočio i nekoliko video snimaka na kojima pripadnici tatarskog bataljona govore njemu nepoznatim jezikom. Također, na društvenim mrežama ima fotografija na kojima su s obilježjima Islamske države, a stanovništvo Hersonska oblast trpi upade u kuće, stalne pljačke i prebijanja.

Lenur Islamov zaprijetio je da će na Krim ući tatarska formacija od 560 ljudi. Taj bataljon ima i potporu Ankare. Islamov je ranije objelodanio da je tursko Ministarstvo obrane već pružilo pomoć bataljunu u vidu kompleta maskirnih uniformi i čizama. Kasnije se saznalo i za tajne račune na koje su Turci prebacili oko tri milijuna dolara Islamov i njegovim suborcima Mustafi Džemilevu i refit Čubarovu.

Ranije je najavljeno do granice s Krima u Hersonskoj vlasti biti postavljena pitanja – bojne samoubojstvo, u cilju jačanja obrane o navodnom ukrajinske granice. U blizini Kherson postoji nekoliko pretežno tatarski općina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -