Published On: Čet, sij 17th, 2013

KITU NEZAVISAN: Desnica je Ivanković Lijanović

Burna sjednica Vlade Federacije BiH danas u Sarajevu. Naime, prvi put nakon dugog perioda donošene su odluke o kadrovskim riješenjima. Vlada FBIH danas je razriješila dužnosti članove Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Samira Muminovića i Mirsada Šaranovića. Umjesto njih su imenovani Dženis Šabulić i Ante Jelić.
Međutim, ova odluka i nije toliko bitna koliko je bitno što se prvi put, nakon što ga je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir vratio na mjesto ministra, Desnica Radivojević morao odlučiti za koga glasati. Desnica Radivojević tako je na današnjoj sjednici glasao u korist osam ministara SDP-a ali i dva ministra Boljitka. Protiv oduke glasala su tri ministra iz SDA u Vladi Federacije BiH.
Sudeći po današnjem glasanju sigurno je da će Radivojević ostati nelojalan Stranci demokratske akcije, ali i da neće biti ministar  “nove parlamentarne većine“ koju čine SDP BiH, SBB, i dva HDZ-a.
Desnica Radivojević će, kako doznajemo, a kako je uostalom pokazala i današnje sjednica biti isključivo ministar koji će glasati za one odluke za koje glasa i Radom za Boljitak, braće Lijanović koje sada očigledno u rukama drže ključeve donošenja svih bitnijih odluka Vlade Federacije BiH.
Biznis.ba