Published On: Sub, kol 6th, 2016

TAKO JE GOVORIO VUČIĆ U GLINI: Kada mi dođemo na vlast vi će te živjeti u Velikoj Srbiji, tu odstupanja nema

Istu retoriku koju su koristili prije 20 i više godina čelnici Srbije koriste i danas- samo što više ne spominju Veliku Srbiju i to da je Srbija preuzevši upravljanje nad JNA, okupirala četvrtinu teritorija Hrvatske, protjeravši i pobivši nesrpsko stanovništvo s tog područja, od Vukovara do zadarskog zaleđa, piše Hrvatski Medijski Servis. Namjera je bila da to bude dio Velike Srbije, no te planove pokvarila im je Hrvatska vojska uništivši njihovu paradržavu u Hrvatskoj tzv. Republiku Srpsku Krajinu u akciji Oluja u ljeto 1995.

Najveći broj Srba napustio je to područje na poziv svojih vođa Martića i Babića i prije dolaska Hrvatske vojske, koji su ih strašili “ustaškom državom”

Za nekadašnjeg Šešeljevca Vučića i Miloševićevog glasnogogovornika Dačića vlast u Hrvatskoj i danas je ustaška, a oni su, eto, oduvjek bili mirotvorci.

Zato ih valja podsjetiti na njihovo sudjelovanje u okupaciji Hrvatske i poticanje hrvatskih Srba na pobunu protiv demokratske hrvatske države.

-Nikada Glina, nikada Banija neće biti u Hrvatskoj. Ukoliko srpski radikali pobjede Miloševića vi ćete živjeti u velikoj Srbiji, obećavao je 1995., na skupu u Glini, Srbima u Hrvatskoj bivši glavni tajnik Šešeljevih radikala, a danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Miloševićeve i Šešeljeve uzdanice danas zajedno vladaju Srbijom- predstavljaju se kao europejci i demokrate. Nije li vrijeme , da, konačno, hrvatskim Srbima pogledaju u oči i kažu- uzrok vaših patnji nije Hrvatske- već mi.

Pogledajte što je Vučić govorio u Glini:

https://youtu.be/dpMTTFiCaGo