Published On: Sri, ožu. 8th, 2017

TADIĆ: Tužiteljstvo BiH usmjerit će rad na predmete ratnih zločina, terorizma i korpucije

Aktualna situacija, analiza rezultata i definiranje prioriteta rada u idućem periodu, bile su središnje teme Kolegija svih tužitelja Tužiteljstva BiH koje je održala v.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je upoznala tužitelje o situaciji koju je zatekla, kada je prije nepunih šest mjeseci preuzela dužnost, kao i poduzetim aktivnostima u proteklom razdoblju radi održavanja dinamike rada na predmetima i efikasnijeg funkcioniranja institucije. Također, izneseni su i planovi aktivnosti u sljedećem razdoblju.

V.d. glavna tužiteljica Tadić istaknula je potrebu jačanja zajedništva i kolegijalnosti u Tužiteljstvu, te dodala da postupci koji su pokrenuti u Tužiteljstvu BiH protiv određenih tužitelja i uposlenika, moraju biti sprovedeni po najvišim pravnim i profesionalnim standardima, jer je to u interesu navedenih tužitelja i institucije.

Na Kolegiju su usvojeni i konkretni zaključci. Naime, Tužiteljstvo BiH spremno je i odlučno i ima kapaciteta izboriti se sa svim poteškoćama na koje nailazi u radu te će nastaviti intenzivno raditi na uspostavi vladavine prava, u okviru svoje nadležnosti. Također će svoj rad usmjeriti na najsloženije predmete u svim oblastima a naročito u oblasti korupcije, organiziranog, privrednog kriminala, ratnih zločina i terorizma.

Na sastanku je zaključeno da će Tužiteljstvo BiH nastaviti s očuvanjem profesionalnosti i digniteta institucije i spriječiti bilo kakve pokušaje izvaninstitucionalnog upliva u rad tužiteljstva, radit će se na jačanju suradnje s institucijama u BiH i inozemstvu, koja je već dala značajne rezultate i zbog koje smo zahvalni svim domaćim i međunarodnim institucijama, na podršci i pomoći u  radu. Tužiteljstvo BiH prihvaća i razmatra opravdane primjedbe, ali ocjenjuje štetnim i neutemeljenim kritike i paušalne ocjene koje pojedinci iznose u medijima u posljednje vrijeme, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. /HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer