Subota, 13 srpnja, 2024

Svijet islama se treba ispričati Balkanu

Must Read

Hosein koji je u Beogradu boravio povodom promocije svoje prve knjige na srpskom jeziku “Uvod u metodologiju proučavanja Kurana”, ocijenio je da muslimani i kršćani na Balkanu trebaju težiti prijateljstvu. 

”Svijet islama treba se ispričati za loše stvari koje je Osmanska imperija uradila kršćanima na Balkanu”, izjavio je ugledni islamski teolog, filozof i geopolitički mislilac šeik Imran N. Hosein.

“Više puta sam ponovio koliko je grešno i sramno što su muslimani najveću pravoslavnu crkvu Aja Sofiju pretvorili u džamiju. A to se može ispraviti kada se muslimani ispričaju i vrate pravoslavcima Aja Sofiju u Konstantinopolju”, rekao je Hosein za beogradsku Politiku, prenijela je Srna.

Naveo je kako koristi navode iz Kurana kada to govori i istakao da i kršćanska i islamska eshatologija predviđaju da će se to dogoditi.

Hosein koji je u Beogradu boravio povodom promocije svoje prve knjige na srpskom jeziku “Uvod u metodologiju proučavanja Kurana”, ocijenio je da muslimani i kršćani na Balkanu trebaju težiti prijateljstvu.

Hosein je povodom odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da Jeruzalem proglasi prijestolnicom Izraela ocijenio da je došlo vrijeme da se pravoslavni kršćani i muslimani širom svijeta udruže u prijateljski savez, jer i oni polažu puno pravo na ovaj sveti grad.

Prema njegovim riječima, Jeruzalem je podjednako važan za sve tri vjere – judaizam, kršćanstvo i islam.

“Kršćani, tu mislim prije svega na pravoslavce, i muslimani ovakvim bezobzirnim potezom američkog predsjednika praktično su izbačeni iz Jeruzalema i prva posljedica će biti njihovo međusobno približavanje i stvaranje osnova za savez zasnovan na prijateljstvu. Nije samo kršćanima Jeruzalem najvažniji grad već i muslimanima, jer i po Kuranu će na kraju povijesti to biti najvažnije mjesto na svijetu”, rekao je Hosein.

Ocijenio je kako SAD sve više gube utjecaj u svijetu i ukazao da sve ozbiljnije analize pokazuju da moć Amerike, čiji se utjecaj zasniva na tome što kontroliraju međunarodni svijet novca preko dolara, u svjetskom monetarnom sustavu opada zbog toga što je “dolar postao bezvrijedno parče papira”.

“A i petrodolarima su dani izbrojani, na čijem rušenju rade Kinezi. Posljedica svega jeste da se globalni sustav Pax Americana približio svom kraju”, rekao je Hosein

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -