Petak, 19 travnja, 2024

Švicarska: Muslimanskoj djevojčici zbog fundamentalističke orijentacije zabranjena marama u školi

Must Read

Vlasti u kantonu St. Gallen u Švicarskoj priopćile su u četvrtak da su dale za pravo školi St. Margrethen koja je zabranila muslimanskoj učenici iz Bosne i Hercegovine da nosi maramu u razredu.

– Školska ustanova St. Margrethen ima pravo da donosi odluke o ovom pitanju – objasnilo je ministarstvo obrazovanja kantona St. Gallen u priopćenju.

Vlasti su ocijenile da roditelji učenice pokazuju “fundamentalističku” orijentaciju i da postoje indicije koje navode na pomisao da “njihova kćerka ne nosi maramu po vlastitoj volji”.

Roditelji djevojčice mogu da se žale na ovu odluku kantonalnom Upravnom sudu.

Roditelji su u ime vjerske slobode započeli sa žalbom protiv novog pravila škole St. Margrethen koja od ljeta 2013. godine zabranjuje učenicima da u školu dolaze s maramom.

Oni su odbili da šalju djevojčicu u školu nakon raspusta. Predsjednik Upravnog suda je na kraju dozvolio da djevojčica dolazi u školu s maramom na glavi do odluke ministarstva obrazovanja po žalbi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -