Published On: Ned, ožu 28th, 2021

Svi koji se žele cijepiti u Srbiji moraju imati potvrđen termin

Ravnatelj Ureda za e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović pozvao je sve državljane BiH da od sutra ne dolaze primiti cjepivo u Beograd ako ranije nisu dobili potvrdu termina.

Ipak, svi oni koji su se danas zaputili ka glavnom gradu Srbije će najvjerojatnije i dobiti cjepivo.

“Probat ćemo cijepiti danas sve one koji su već stigli. Molimo sve građane iz regije da od sutra ne dolaze bez najave i ne izlažu se troškovima putovanja jer neće biti cijepljeni ako nemaju zakazan termin. Mi nemamo toliko cjepiva niti kapaciteta da cijepimo i pozvane i nepozvane”, kazao je Jovanović, piše Klix.ba.

Naglasio je da se građani iz regije, među kojima su i državljani Bosne i Hercegovine, i dalje mogu prijavljivati putem euprava.gov.rs kako bi dobili svoj termin.

“Neka se nastave prijavljivati. Kada budemo imali dovoljno raspoloživih cjepiva bit će pozvani. Mi nismo očekivali ovoliki broj ljudi da će doći. Očekivali smo samo one pozvane, ali došli su i oni koji nisu još dobili termin. Ipak, kao dobri domaćini i danas ćemo se potruditi da svi dobiju cjepivo”, dodao je.

Kazao je da je danas ogromna gužva na Beogradskom sajmu i da je do trenutka ovog razgovora (15 sati) cijepljeno više od 10.000 osoba, kako iz Srbije tako i iz regije.

“Trudimo se odraditi sve. Već smo pozvali dodatne liječnike i osoblje, radit ćemo poslijepodne i večeras više nego smo planirali”, naglašava ravnatelj Ureda za e-upravu u Srbiji.

Prema njegovim riječima u idućem razdoblju nije poznato kojim cjepivima će se imunizirati oni koji dobiju poziv, s toga je i otvorena opcija da svako tko se prijavi izabere koje bi cjepivo volio primiti. Trenutno se imunizacija vrši cjepivima Covishield (AstraZeneca) kojima je rok do 29. ožujka.

“Za daljnje cijepljenje sve će ovisiti od raspoloživosti odnosno količina cjepiva koje imamo”, zaključio je./HMS/