Published On: Čet, stu 29th, 2018

Što znači Izetbegovićeva izjava da su “programi SDA, SDP-a i DF-a 99 posto jednaki”? Ništa. Samo je čovjek konačno iskren…

Predstavnik radikalnog dijela Bošnjaka,  Željko Komšić kazao je nakon današnjeg sastanka s izaslanstvom Stranke demokratske akcije (SDA) da njegova stranka namjerava razgovarati o formiranju vlasti isključivo kao dio bloka kojeg još čine Socijaldemokratska partija (SDP) i Naša stranka.

Ukratko Komšiću treba proxy. Kako je izbore dobio na fašizmu, koaliranje sa strankama koje gaje imidž umjerenih ili “Lijevih” važan  mu je kako brak sa SDA ne bi bio toliko očit. Međutim, što će jednom radikalu uopće proxy? Ne bi li bilo važnije da DF sam preuzme i vodeće mjesto Bošnjaka u Istanbulu? Zar Erdoganu ne bi valjalo da je njegov koalicijski most za Europu Hrvat, fašist, predvodnik tekbira i bismilaha u Bosni nego Bošnjak, sin Alijin, koji za sobom vuče rep suradnje s ISIL-ovcima 90-ih, baš onako kako je kazao Mahmuljinov svjedok na suđenju jučer

– DF, zajedno sa SDP-om i Našom strankom, čini dogovoreni blok lijevih, građanskih stranaka, ili kako smo ga mi nazvali “bh. blok”, i da sve odluke koje se tiču daljeg sudjelovanja u vlasti ili opoziciji ćemo donositi samo u okviru tog bloka, piše Faktor.ba

Ne znamo što se dogodilo s Našom strankom nakon izbora, no od ove rečenice se još nisu ogradili. Kojović je prije izbora glasio za pravog umjerenjaka, nekog tko dokazuje koliko su SDP i DF zaronule u šovinizam i nacionalizam. Što povezuje liberalne ideje Naše stranke s progonom Kurda u Turskoj? Hoćemo li i Peđu uskoro gledati u ovom društvu?

I đe nam je Emir Suljagić? Tko danas stavlja metu našoj Žrtvi na čelo? I je li konačno stigao taj metak koji je sam sebi poslao? Brkane Darko ima li te da raskrinkuješ to?

Koliko je hrvatska politika u BIH koja je pozvala na bosanskohercegovačku koaliciju protiv tzv. bosanske, u suštini erdoganove koalicije, koliko je dakle prikazana kao dijabolično opasna po opstanak Bosne i Bošnjaka govori i činjenica da se sve što u Sarajevu razmišlja nacionalfašistički, nacionalistički, socijalfašistički ili jednostavno i ne razmišlja odlučilo ujediniti u koaliciju od Bosfora do Baščaršije, samo ne bi li nekako zaustavili prodor  i povratak Srba i Hrvata u Sarajevo. Ustaše su u Sarajevo dobrodošle. Sjetimo se Inzka i Platforme kada je na Marindvor dovukao Jerku i fašiste.

No Hrvati i Srbi očito ne.

Kroz ustav, sud, zakone i borbu Hrvati traže što im po zakonu pripada. A ne ono što im se dodijeli od milostinje.

Koliki je strah od povratka Hrvata u Ustav, Ustav koji su i sami Bošnjaci potpisali, najbolje pokazuje da oko grada Sarajeva dižu višemetarske zidove od plaketa i nagrada koje nose ime po Isa Begu Isakoviću, velikom graditelju Sarajeva, i još većem mesaru nad kršćanima u BIH. Uzidaše u taj zid neki dan i Ivu Josipovića.

Komšić je izjavio, govoreći o jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, da DF nije niti će ikada biti ona stranka koja će biti ili sredstvo ili će biti iskorištena kao sredstvo.

Valjda se vodi egidom da, ako je već on sredstvo ne mora biti i stranka.

Pošteno.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare