Published On: Čet, kol 22nd, 2019

Sve spremno za VII. tradicionalnu veslačku regatu ‘Lake to lake’

VII. Veslačka regata ”Lake to lake” na Ramskom jezeru vozit će se 24. i 25. kolovoza 2019. godine kao IV. mini kup. Prvog dana regate, 24. kolovoza 2019. bit će predavanje prof. dr. Marina Marinovića, višegodišnjeg predsjednika Hrvatske veslačke i kajakaške reprezentacije, uspješnog kondicijskog trenera poznatih hrvatskih sportaša i trenutnog profesora na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predavanje je u dvorani Franjevačkog samostana na Šćitu s početkom u 19 sati.

”Od utemeljenja kluba 2013. godine pokušavamo ramskoj mladeži približiti vrijednosti veslačkog sporta. Na ruku nam ide prekrasan ambijent Ramskog jezera i potpora lokalne vlasti na čelu sa dr. Ivančevićem. Loše je to što je veslački sport u BiH prilično nepoznat, nemamo krovni savez koji bi brinuo o ovom sportu. Zato smo rješenje našli na prilično originalan način – registrirali smo i klub u Dalmaciji, tako da smo punopravni članovi Veslačkog saveza Dalmacije, natječemo se kao hrvatski klub širom Hrvatske i Europe, gdje bilježimo odlične rezultate”, rekao nam je Luka Markešić, Predsjednik Veslačkog Kluba Rama.

Natjecateljski dio je u nedjelju 25. kolovoza 2019. od 9 sati na Ramskom jezeru. Poslije natjecanja svečana dodjela medalja i pehara za najuspješnije sportaše. Filip Šimunović, trener VK Rama i nositelj organizacijski aktivnosti je kazao:

”Na ovogodišnjoj IV. mini veslačkoj regati sudjeluje uz naš klub i klubovi iz Dalmacije i Zagreba. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu mladih veslača. Natjecanje će se odvijati na zapadnoj strani Šćita. Svim natjecateljima želimo dobrodošlicu i dobar uspjeh na natjecanju. Pozivam sve koji mogu doći da prate ovu regatu”.

Istog dana u večernjim satima je večer vina i meze uz klapu Samoana s Novog Zelanda u Laguna klubu od 19 sati. Sigurno će biti zanimljivo poslušati ovu klapu koja je do sada nastupala na raznim događajima u hrvatskim i pacifičkim krugovima njegujući samoanski a capella zvuk.

Organizator ovog zanimljivog sportskog, turističkog i kulturnog događaja je Veslački klub Rama, a pokrovitelj je općina Prozor-Rama i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare