Svi koji žele na bilo koji način pomoći neka se jave organizatorima na email ramskipolumaraton@gmail.com.

Prvi Ramski polumaraton međunarodna je utrka, službeno certificirana. Na utrku su se prijavili trkači iz devet zemalja, a svoju će brzinu testirati na stazi sa veličanstvenim pogledom na Ramsko jezero, dugoj 21,098 km. Utrka starta sa Orašca, a cilj je na poluotoku Šćitu. Organizator je za trkače osigurao prijevoz od cilja do starta.

Također, do sada imamo prijavljeno 46 djece, dok god broj ne dosegne 100 djece prijave su otvorene.

Iz organizacije Ramskog polumaratona podsjećaju kako utrka starta u nedjelju 02.09.2018. u 16:00 sati i da će promet od Orašca do Šćita u potpunosti biti obustavljen od 16:00h do 18:30h. Mole se stanovnici Rame na razumijevanje i da svoje obaveze prilagode tome vremenu.

UPUTE ZA NATJECATELJE

Preuzimanje startnih paketa za polumaraton i štafetni polumaraton je na Šćitu u nedjelju, 02.09.2018. godine od 08:00h do 14:00h.

Preuzimanje startnih brojeva za sudionike dječje utrke je u nedjelju, 02.09.2018. od 08:00h do 15:00h.

SADRŽAJ STARTNOG PAKETA (za pravovremene prijave):

POLUMARATON i ŠTAFETNI POLUMARATON
–    startni broj
–    unikatna dizajnerska finišerska medalja
–    službena GBT majica utrke,
–    okrjepa
–    bon za ručak u Konobi Gaj
–    medicinska skrb
–    elektronsko mjerenje vremena.

MEDALJA ZA SUDJELOVANJE

Svi sudionici koji završe polumaraton i štafetni polumaraton (svi članovi ekipe) zaslužuju jedinstvenu medalju za sudjelovanje.

RUČAK U KONOBI GAJ

Za prijavljene natjecatelje s uplaćenim startninama osigurali smo ukusan obrok poslije utrke u Konobi Gaj na Šćitu, od 17:00h do 21:00h.

GARDEROBA

Garderoba je osigurana za sudionike utrke. U neposrednoj blizini Cilja utrke, osiguran je prostor za pohranu osobnih stvari za vrijeme trajanja utrke. Pohrana je moguća isključivo u vreći koja je dio startnog paketa te uz predočenje startnog broja na predaji i preuzimanju.

WC-i

Kako vodimo brigu o okolišu u ciljnoj ravnini udaljenost 100m se nalaze WC-i koji su u sklopu samostanskih prostorija. Svi natjecatelji su obavezni koristiti iste, obavljanje nužde izvan za to predviđenih objekata je najstrože zabranjeno te može rezultirati diskvalifikacijom.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Proglašenje pobjednika je sastavni dio natjecanja. Proglašenje počinje u 18:30. Svi dobitnici nagrada obvezni su javiti se organizatoru neposredno uz pozornicu u 18:30. Na proglašenje se mora doći osobno, a naknadno uručenje nagrada nije moguće.

PARKING

Natjecatelje molimo da planiraju svoj dolazak na Šćit što ranije, a najkasnije do nedjelje u 14:00 h. Sav promet će biti zatvoren od 16:00h do 18:30h na Šćitu. Poslije 16:00h nema ulaska na Šćit niti izlaska do 18:30h. Prilikom dolaska na Šćit do 16:00h u nedjelju, svoje vozilo možete parkirati na besplatnom parkingu na Šćitu, oko 300m do 2 km udaljeno od cilja utrke.

AUTOBUS

Natjecatelji polaze sa autobusima „BRAJKO TOURS“ u 14:00h i 15:00h sa Šćita. Molimo sve sudionike da vode brigu o polasku autobusa na start utrke. Također, natjecatelji prijavljeni za štafete neka iziđu na 14. km i 7. km. Svi natjecatelji ili štafetne izmjene koje završe, neka se strpe neko vrijeme, jedan autobus će ih vratiti u ciljnu ravninu.