SVE SAMO DA AFERE VLADE PADNU U DRUGI PLAN: U širenju antisrpske histerije Jutarnji list služi se i glazbenom četničkom youtube marginom. Kao da takva margina u Hrvata ne postoji…

“Ako ste mislili da će 63-godišnji hrvatsko-srpski državljanin, kojeg je policija prije tri dana uhitila na graniczbog sumnje da je pjevao četničke pjesme čime je povrijedio ugled RH, biti pritvoren, prevarili ste se.” zaključuje Jutrnji sabah, dio Handžar grupacije koji na dnevnoj bazi ispali nekoliko antisrpkih tekstova te subliminalno promovira Sarajevo kao grad suživota i merhametluka. Sve po novoj Plenkovićevoj egidi političkog preživljavanja od afera: “Nađu ti jednu INU ti narodu u usta baci dva Srbina”.

No čudi nas što Handžar medijsku hajku preuzima i hrvatska policija.

Naime pritvorili su marginalca četnikovanja. Znači li to da će hrvatska policija sutra pritvoriti i marginalce ustašovanja? Posebno recimo splitska policija. U gradu kojeg su Ustaše bile prodale talijanima. U gradu kojeg je eto baš srpska, i baš četnička vojska 1918.e vratila u sastav Hrvatske otevši ga od nadiruće Italije.

Ah da, šta mi pišemo pa dogovor je kolektivni u Hrvatskoj da se o 1918-oj i apelu Hrvata Srbima da im spasu državu  i pravo na teritorij, ne priča.

Nego stvarno draga milicijo oćeš sutra privesti Juru i Bobana ako ti pošaljemo linkm na youtube promovisanje marionetske NDH , nekog marginalnog Uje pjevača iz Dalmatinske Zagore?

I kako će tada reagisati muslim redakcija Handžar Jutarnjeg? Skupina koja se ježi na Dodika a Džaferoglu na Ovčari joj je skroz ok.

Skupina muslim novinara kojoj se gade BBB-ovci, možda zato što su uz BH Hrvate, suze jecaju za sudbinom grčkog navijača, koji je i sam bio huligan, dok recimo nikada neće suze pustiti za Grabovicom ili Vitezom te informirati hrvatsku javnost tko su bile Augustina Grebenar i Mladenka Zadro.

U istu kategoriju dnevne doze srbofagije spada i ovaj tekst:

Ne postoji dan a da Jutarnji list ne objavi nešto ovakvo. Sve su ovo vijesti koje ozbiljna novina neće pratiti. Radi se zapravo o žutilu.

I kako je već javna tajna da Plenković pretvara Jutarnji u praktički ono što je bio Slobodni tjednik 90-ih, huškačku novinu  zbog koje su neki Srbi na pravdi Boga ubijeni, recimo u Sisku, gdje se prije svih sukoba pojavila Al Qaeda, postavljamo pitanje tko će odgovarati za polomljene glave nekih nedužnih srpskih civila nakon ovakve hajke?

I je li doista strah RH Vlade od Uskoka, zbog ove ili one afere, koje se tek češljaju,  moraju platiti opet Srbi?

 

Pišemo ovaj tekst jer Pupovčeve novine to ne smiju. One uglavnom pišu o zločinima HVO-a i veličaju Dežulovića i Šteficu Galić. Dvojac koji je javno na velika platna podigao, u rangu časti, serijskog silovatelja zatočenih civilki Srpkinja u Hercegovini.

I naravno da to platno nije bitno. Bitno je ono Dodikovo, u kojem se potkrala fotografija iz Foče.