SVAKIDAŠNJA JADINZKOVKA VISOKOG SMEĆA: Radim za banke, brišem cijele narode, i optužujem druge…

Bosna i Hercegovina je u posljednjih šest mjeseci napravila malo pomaka u pravcu euroatlantskih integracija, a “izravna osporavanja Daytonskog mirovnog sporazuma su značajno porasla”, piše visoko kapitalističko smeće za BIH, Valentin Inzko u svom polugodišnjem izvještaju Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, objavljenom danas, prenosi OHR.

Obećavajući razvoj situacije s početka 2012. godine je zaustavljen, a “političke stranke su se upustile u beskrajnu seriju igara moći na svim razinama, piše ovaj slovenski nacionalist, prešućujući svoju prljavu ulogu u svemu tome…

“U vrijeme kampanje za lokalne izbore, ovi politički manevri postali su važniji od gorućih potreba građana i zemlje kao cjeline”.

U isto vrijeme, vodstvo Republike Srpske intenziviralo je svoju šestogodišnju politiku otvorenog i izravnog osporavanja same suštine Mirovnog sporazuma. Izjave visokorangiranih dužnosnika RS-a, kao i radnje koje oni poduzimaju, a koje imaju za cilj smanjenje nadležnosti državnih organa, izazivaju duboke sumnje u pogledu privrženosti sadašnjeg vodstva RS-a najosnovnijim aspektima Daytona, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, informirao je Inzko Vijeće sigurnosti UN-a.

Što se tiče pet ciljeva i dva uvjeta koje je postavilo Vijeće za provedbu mira, vlasti BiH učinili su malo na implementaciji preostalih obveza.

Smeće  je naglasilo da bi suspenzija supervizije za Distrikt Brčko mogla predstavljati važan korak u pravcu realizacije ovog cilja, dok je značajna odluka Ustavnog suda BiH osigurala pravni presedan i dala smjernice za rješenje državne i vojne imovine.

Smeće će se obratiti Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, kada će predstaviti izvještaj.