Published On: Pet, stu 9th, 2012

NEPOTIZAM Kaplan zaposlio vozača Sadika Ahmetovića

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan iz SDA zaposlio je donedavnog vozača Sadika Ahmetovića, smijenjenog ministra sigurnosti BiH, saznaje “Dnevni avaz”.

Kaplan je to uradio na svoju ruku, ne obavijestivši nikoga u Federalnoj vladi da će zaposliti još jednog vozača na ugovor o djelu. Vozač je počeo raditi od ponedjeljka i, kako saznajemo, vozi samo ministra Kaplana.

To je izazvalo ogorčenje u Vladi FBiH, s obzirom na to da nekoliko već uposlenih vozača nije raspoređeno. Istovremeno, dok se ostali ministri trude da racionaliziraju broj uposlenih, ne primajući čak ni radnike na ugovor o djelu, rastrošnom Kaplanu mnogo je važnije da zbrine partijske kadrove nego da smanji javnu potrošnju.

Također, poznato je da je bivši ministar Ahmetović godišnje samo friziranjem izvještaja o potrošnji benzina službenog vozila koje je koristio zgrtao desetine tisuća maraka u svoj džep.

Velike zasluge u tim mutnim poslovima pripadale su upravo Ahmetovićevom vozaču. Upravo su ranije zasluge, tvrdi naš izvor, bile jedna od glavnih preporuka da Sadikov čovjek postane Kaplanov. (Dnevnik.ba)

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare