Published On: Pet, stu 9th, 2012

NEPOTIZAM Kaplan zaposlio vozača Sadika Ahmetovića

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan iz SDA zaposlio je donedavnog vozača Sadika Ahmetovića, smijenjenog ministra sigurnosti BiH, saznaje “Dnevni avaz”.

Kaplan je to uradio na svoju ruku, ne obavijestivši nikoga u Federalnoj vladi da će zaposliti još jednog vozača na ugovor o djelu. Vozač je počeo raditi od ponedjeljka i, kako saznajemo, vozi samo ministra Kaplana.

To je izazvalo ogorčenje u Vladi FBiH, s obzirom na to da nekoliko već uposlenih vozača nije raspoređeno. Istovremeno, dok se ostali ministri trude da racionaliziraju broj uposlenih, ne primajući čak ni radnike na ugovor o djelu, rastrošnom Kaplanu mnogo je važnije da zbrine partijske kadrove nego da smanji javnu potrošnju.

Također, poznato je da je bivši ministar Ahmetović godišnje samo friziranjem izvještaja o potrošnji benzina službenog vozila koje je koristio zgrtao desetine tisuća maraka u svoj džep.

Velike zasluge u tim mutnim poslovima pripadale su upravo Ahmetovićevom vozaču. Upravo su ranije zasluge, tvrdi naš izvor, bile jedna od glavnih preporuka da Sadikov čovjek postane Kaplanov. (Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare