SVAKA ČAST: Širom BIH protesti zbog cenzure teksta Borisa Dežulovića o Mesiću

Antifa, Dokumenta, mreža antifašističkih NGO-ova, i udruga Dosta, pokrenuli su projekt masovnog okupljanja širom BIH kako bi se ukazalo na još uvijek prisutnu cenzuru u medijima nakon što je tekst Borisa Dežulovića u kojem ismijava Mesićeve izjave oko Jasenovca cenzuriran u svim medijima u BIH i Hrvatskoj. Ovaj skandal koji je zgrozio mnogog iskrenog antifašistu mora doći do Strasbourga – izričit je Brkan koji je najavio da jedva uspijeva odgovoriti nekoliko antifašista od samospaljivanja pred zgradom Parlamenta BIH.

Boris Dežulović nije se posebno osvrtao na ovaj događaj, osim što je kazao da je zgrožen i da ne želi komentirati cijeli događaj te da ovo nije prvi put da ga cenzuriraju.

Ambasadorica Cvetković, ispred ambasade kazala je da njena ambasada, čini sve kako bi BIH postala normalno društvo bez cenzure, i da se ovakve stvari ne smiju događati, naročito ako se radi o ovakvim skandalima kakvo je brutalno ismijavanje žrtava genocida. Pozvala je građane na pribranost, i da ne pale zgrade dok im se ne kaže.

Jasmila Žbanić kazala je da skuplja pare za film Boris u Jasenovcu, pa ako netko hoće da uplati, nek joj pošalje preko Western Uniona jer ovoj državi ne želi plaćati više marke poreza, jer je ovo čistai fašizam.

Židovska općina u Sarajevu najavila je kako će izvjestiti Svjetski židovski kongres o ovom slučaju. 

Dakle, zezamo se. Papak slova nije napisao. Financiran je od strane sile, koja je Mesića i dovela na vlast. Pa se papku ne isplati zajebavat.