Srijeda, 24 travnja, 2024

Šušnjar pravosnažno oslobođen bizarne optužbe, Arifodžića još nitko ne tereti

Must Read

Ivan Šušnjar, nedavno imenovani generalni konzul naše zemlje u SAD-u oslobođen je drugostupanjskom presudom na nadležnom sudu u Širokom Brijegu od optužbe koju je protiv njega podiglo Federalno tužiteljstvo, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
On je prije tri godine priveden od strane SIPA-e a potom i optužen da je počinio kazneno djelo računalne provale u zaštićeni računalni sustav službenih osoba u uredu Željka Komšića u Predsjedništvu BiH.
U  presudi drugostupanjskog suda  stoji da je žalba tužiteljice na prvostupanjsku presudu neosnovana budući da u kaznenom djelu koji  se Šušnjaru stavlja na teret nema elemenata kaznenog djela.
Šušnjar se na sudu branio bez odvjetnika, smatrajući cijeli slučaj bizarnim, i politički montiranom optužnicom kojoj je cilj ušutkivanje i  kriminalizacija njega i portala Poskok.
On je na sudu tražio da se priloženi dokazi Tužiteljstva uzmu ujedno kao  dokazi njegove obrane budući da su upravo ti materijali Tužiteljstva, prema iskazu optuženog bili ključni dokaz da nije bilo računalne provale u sistem.
Zanimljivo je da državno tužiteljstvo još uvijek nije pokrenulo  istragu protiv Nerkeza Arifhodiža za kojeg Šušnjar već godinama tvrdi da je oštetio državni proračnu uz pomoć Željka Komšića tako što je putem lažne izjave o pripadnosti hrvatskom narodu sebi osigurao mjesto veleposlanika u Italiji koje mu prema zakonu ne pripada.
Arifhodžić je naime godinama radio kao diplomat u bošnjačkoj kvoti i to u Turskoj i Tunisu. U mirovinu odlazi prije nešto više od osam godina kao bošnjački diplomat a iz mirovine izlazi po Komšićevom zahtjevu nakon čega Arifhodžić obnaša diplomatske funkcije koje prema Ustavu i zakonu pripadaju Hrvatima. Kako bi dobio to mjesto Nerkez Arifhodžić je pred Radmanovićem potpisao izjavu da se od toga spornog  dana osjeća kao Hrvat.
Je li time Arifhodžić počinio  kazneno djelo pribavljanja protupravne imovinske koristi putem lažne izjave i time oštetio državni proračun uz Komšićevu asistenciju  porezni obveznici u BIH već gotovo deset godina čekaju odgovor.
Zanimljivo je da se na sudu, tijekom istrage  protiv Šušnjara, Arifhodžić etnički izjasnio kao Bosanac iako je i tada obavljao posao veleposlanika u Rimu kao Hrvat. To je već treća Arifhodžićeva promjena nacionalnosti u periodu kraćem od deset godina.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x